Setmanari d'informació local - 138 anys

Assortiment de petites receptes per a “picar", tapes, pinxos o cuina en miniatura (i II)

Com ja vaig fer la setmana passada, per avui continuarem amb una mostra d'elaboracions senzilles i variades per a que pugueu presentar-les a les vostres taules com a tapes, aperitius o fins hi tot entrants i sorprendre als convidats amb idees noves i que tampoc impliquin massa feina dins la cuina.

Paté de Sóller amb ceba confitada:

Agafarem dues cebes i les tallarem a juliana molt fina. Dins una pella o cassola les ofegarem amb un poc d'oli d'oliva a foc molt fluix, per a que vagin "suant". Quan la ceba comenci a transparentar, pujarem la força del foc i afegirem dues o tres cullerades generoses de sucre i deixarem que la ceba es vagi confitant. Un cop freda sols queda disposar-la sobre unes torrades untades amb paté de Sóller i servir.

Mini broquetes:

a) D'anxova: Alternarem en una broqueta petita olives negres anxoves i formatge maonès. La forma de posar els ingredients és lliure, però podem posar l'anxova en forma de "S" atrapant la resta d'ingredients.

b) Mediterrani: A la broqueta o escuradents i posarem mitja tomàtiga xerri trempada amb sal, oli d'oliva verge i orenga , un bocí de formatge tendre o mozarella i una fulla d'alfabeguera

c) Cuixot amb meló: Alternarem bolletes de meló (fets amb la parisienne) i tallades fines de cuixot salat (podem fer-ho igual que amb les anxoves, en forma de "S".

d) Cuixot dolç i pinya tropical: Igual que l'anterior però canviat els ingredients.

e) De porc agredolç:

 Ingredients:

Prunes seques, grells de taronja, daus de carn magre de porc ( llom), daus de cuixot dolç (d'igual mida que els daus de llom), un poc de vi blanc i un poc de mostassa. Sal i pebre negre.

Elaboració:

Dins una pella saltejarem la carn amb un poc d'oli. Un cop dauradeta afegirem un ratxet vi i un poc de mostassa. Deixarem coure uns minuts (la carn no ha de quedar massa cuita). A la broqueta anirem alternat tots els ingredients i just abans de servir les marcarem dins una pella amb oli ben calent.

f) De pollastre agredolç:

 Ingredients: Pitrera de pollastre tallada a daus, mostassa, daus de pastanaga blanquejada (amb un bull), mango a daus, raïm, romaní, sal, oli d'oliva, mel i suc de taronja.

Elaboració:

Posarem la carn untada amb mostassa a les broquetes, alterant-la amb la fruita i la pastanaga. Ho assaonarem be i dins una pella amb oli ben calent saltejarem la preparació a la fi de que el pollastre agafi un poc de color, afegirem un ratxet de mel, un brot de romaní i el suc de taronja i deixarem que faci "xup-xup" uns minuts. Ja podem servir regat amb la seva pròpia salsa.

Canapès de sobrassada torrada amb mel:

Desfarem la sobrassada dins un plat i la saltejarem dins una pella amb oli ben calent, quant la carn comenci a agafar un poc de color ho regarem amb mel i ho deixarem coure uns minuts. Seguidament ja podem passar a untar les torrades o llesques de pa pagès.

Canapès d'angules a l'all:

Dins una pella amb oli ben calent i daurarem unes làmines d'alls unes fulles de llorer i un pebre de banyeta tallat a rodanxes. Un cop que l'all agafi color afegirem les angules i ho mesclarem tot be, deixant-ho coure uns 5 minuts. En calent ja podem passar a col·locar-lo sobre llesques de pa de baguette i servir regat amb un poc d'oli d'oliva verge i uns cristalls de sal Maldon.

Patates "xips" amb pebres del Padrón i cuixot ibèric:

A quasi totes les festes , sopars, trobades gastronòmiques, celebracions i tiberis varis que munta'm és molt típic que hi posem patates "xip" o "patatilla". Aquesta és una forma diferent de presentar aquest universal snack.

Aquesta recepta és molt senzilla sols hem de menester unes patates, uns pebres del Padrón, uns alls, oli d'oliva i unes llesques de bon cuixot ibèric.

Pelarem les patates i les tallarem a rodanxes molt fines. Deixarem les patates dins aigua uns 15 minuts per a que perdin el seu midó, les escorrem be i amb un paper de cuina les assecarem be. Dins oli ben calent les fregim amb unes dents d'all. Les escorrem i dins la mateixa pella de fregir, havent llevat un poc d'oli, saltejarem els pebres, fins que quedin ben cuits. Mesclarem amb suavitat les patates i els pebres i ho assaonarem bé. Sense deixar que es refredi ho disposarem dins un plat amb les llesques de cuixot a sobre.

Aquest plat sols te un problema: si el cuiner no està atenent al plat a l'hora de servir-lo segur que es queda sense "catar-ho".

Les fotos que acompanyen a n'aquest article pertanyen al convit del bateig de la meva fillola Paula. Una bona besada a tota la família.

Bona setmana. Podeu enviar les vostres consultes a parlemdecuina@hotmail.com.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.