Setmanari d'informació local - 138 anys

Avui va de peix (Sushi i III)

Per a finalitzar aquesta sèrie d'articles dedicats al Sushi, aquí us deixo un parell de receptes més d'aquests vistós plat.

Nigiri de truita:

1 tassa d'arròs blanc

2 ous

1 làmina d'alga nori

Preparació

1. Bullirem l'arròs fins a deixar-lo amb la textura adequada.

2. Usant les mans o un motlle, formarem 5 o 6 peces rectangulars amb l'arròs.

3. Batrem els ous i farem una fina truita que tallarem en trossos lleugerament més grans que les peces d'arròs.

4. Posarem els trossos de truita sobre l'arròs, podent posar una mica de wasabi entre ambdós.

5. Tallarem la llàmina de nori en tires d'un centímetre d'ample.

6. Enrotllarem la truita i l'arròs amb la tira de nori, fermament però amb cura de que la peça no es desfaci.

7. Servirem amb soja, wasabi o gingebre si es desitja.

Nigiri de salmó

Ingredients:

1 tassa d'arròs blanc

30 grams de salmó

Preparació

1. Bullirem l'arròs fins a deixar-lo amb la textura adequada.

2. Usant les mans o un motlle, formarem 5 o 6 peces rectangulars amb l'arròs.

3. Tallarem el salmó en filets fins lleugerament més grans que les peces d'arròs.

4. Posarem els talls de peix sobre l'arròs, podent posar una mica de wasabi entre ambdós.

5. Servir amb soja, wasabi o gingebre si es desitja.

Sushi de truita i sèsam

Ingredients

6 llàmines d'alga nori

3 tasses d'arròs blanc

200 grams de truita fresca100 grams de caviar

1 cullerada de sèsam

Preparació

1. Bullirem l'arròs fins a deixar-lo amb la textura adequada.

2. Usant un ganivet afilat, tallarem a contraveta el peix en làmines d'uns 2 o 3 mm de gruix.

3. Tallar cada una de les talls de truita perquè tinguin un centímetre i mig d'amplada.

4. Enrotllar el sushi usant la tonyina de farciment.

5. Coronar cada peça amb una mica caviar i de sèsam.

( fotografia: podeu veure un plat de Sushi elaborat a l'IES de Sóller)

Trobareu més receptes de peix i altres ingredients a www.cuinant.com.

Podeu enviar els vostres comentaris a parlemdecuina@hotmail.com

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.