Setmanari d'informació local - 138 anys

Receptes de festa

Per a aquesta setmana us proposo un grapat de receptes per a fer aquest dies de festa. Receptes senzilles però que ajudaran a donar un toc diferent a les vostres celebracions.

Blinis amb caviar.

Ingredients ( 5 persones): Per la massa:100 g farina, 1 cullerada llevat liofilitzat (canari), sal i pebre, un poc sucre, 2 ous, 1 dl llet

Per a la presentació: 2 dl iogurt, 50 g caviar i un poc cibulet picat. Elaboració:

Encalenteriem la llet fins que sigui tèbia. Dins un bol mesclarem el llevat, la farina tamisada el amb el sucre, la sal i el pebre. Formarem amb la farina un volcà i en el centre hi posarem els ous i la llet tèbia hi ho mesclarem amb suavitat fins a aconseguir una pasta homogènia. Dins una pella amb la mantega calenta hi abocarem una porció de massa amb ajuda d'un cullerot (farem rotllos de uns 5 cm de diàmetre). Deixarem que es faci durant 1 minut, dóna-li la volta i courem l'altre costat fins que quedi ben doradet. Servirem amb iogurt batut, caviar i cibulet.

Ostres amb salsa

Ingredients (5-6 persones):

12 ostres, 1 manat de porros. 2 pastanagues, farina, nata, tomàtiga triturada, vi blanc, 300 grams de gírgoles, mantega, sal, pebre bo i nou moscada.

Elaboració:

Sofregiu el porro i la pastanaga, tallats a juliana, amb un poc de mantega.

Afegiu les gírgoles també tallades a juliana. Deixau-ho coure a foc viu un parell de minuts i ho banyau amb un poc de vi blanc. Seguidament deixau reduir aquest vi i el lligau (espessiu) amb un poc de farina (una cullerada). Un cop preparat aquest roux (com si féssiu una beixamel), li afegiu la nata i unes cullerades de tomàtiga triturada, rectificau de sal i ho aturau després d'haver cuit uns minuts. A l'hora de servir, encalentiu la salsa amb les verdures i li afegiu la polpa de les ostres. Deixau coure uns minuts i ho serviu dins la mateixa closca dels mol·luscs.

Escuma de foie

Ingredients (5persones):

250 grams de foie fresc o bloc de foie, 90 grams de mantega, 1 dl de nata líquida, sal i pebre bo,

Elaboració:

Passarem per un colador finet o tamís el foie per a retirar-li totes les parts més dures. La pasta resultant la mesclarem amb la mantega a temperatura ambient (ha d'estar fluixeta). Ho mesclarem be fins a aconseguir una crema lleugerament escumosa. Afegirem la nata líquida poc a poc i seguirem mesclant. Assaonarem i repartirem la crema sobre unes torrades o unes tartaletes de pasta brisa.

Bon Nadal i bones festes.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.