Setmanari d'informació local - 138 anys

Anam d'aperitius

Per avui us proposo una terrina de fetges de pollastre amb una ceba confitada per al començament del menú; un petit snack o tapa per "anar fent boca". Esper que us agradi.

Terrina de fetges de pollastre i ànec

Ingredients:

1 quilogram de fetges de pollastre,

150-200 grams de mantega,

2OO grams de greix d'ànec procedent del greix d'un magret,

3 ous,

1/4 de litre de nata,

2O bolletes de pebre verd,

1 copa de conyac,

herbes aromàtiques, llorer i dues dents d'all.

Sal i pebre bo negre.

Elaboració:

Posar els fetges nets en remull amb aigua freda durant ½ hora, per tal de treure la sang i les impureses.

Passat aquest temps, els hem d'escórrer bé i en un sauté els daurarem amb un poc del greix d'ànec desfet, juntament amb l'all i el llorer. Afegirem la copa de cognac i ho flamejarem. Separarem els fetges del líquid que ens quedi dins el sauté, llevarem l'all i el llorer. Triturarem els fetges juntament amb la resta d'ingredients (nata, ous, greix d'ànec, mantega, herbes) ho posarem bé de sal i amb l'ajut d'un colador passarem aquesta mescla per tal que ens quedi ben fina. Untarem un motlle de púding amb paper de forn (film) i l'omplirem amb la crema de fetges i el posarem al forn (al bany maria) 1 hora a 150ºC.

Un cop cuinat el deixarem refredar be abans de desemmotllar.

 

Ceba confitada

(recepta del Restaurant Bens d'Avall)

Ingredients part A:

700 grams de ceba tallada en juliana,

120 grams de mantega,

8 grams de sal,

160 grams de sucre en pols.

Ingredients part B:

10 cl de vinagre de vi,

3 cl. de granadina,

25 cl de vi negre.

Elaboració:

Sofregirem la ceba amb la mantega fins que agafi un poc de color i un cop tendra li afegirem el sucre i la sal per confitar-la. Seguidament també afegirem tots els ingredients de la part B. Ho deixarem coure uns 30 minuts a foc fluix fins que la ceba quedi quasi desfeta i melosa.

Que passeu una bona setmana. Podeu trobar més receptes de cuina a www.cuinant.com, o bé seguir el bloc de la secció a http://cuinant-blog.blogspot.com/

Bona setmana i fins d'aquí a 7 dies.

Notícies relacionades

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.