Setmanari d'informació local - 138 anys

Cuina a la fresca

Durant els dos mesos de confinament he realitzat una sèrie de vídeos de cuina en directe i ara que ja podem sortir a passejar el format canviarà i passaré a fer una Cuina a la fresca. Cada dimecres a les 20 hores. Farem receptes senzilletes, estiuenques i sense passar massa calor. Espero que la proposta us agradi.


Aquí us deixo algunes de les receptes que farem en directe. Us hi espero!

Sorbet de Mojito


Ingredients:
• 500 ml de gelat de llimona
• 4 glaçons de gel
• 22 cl de gasosa blanca o aigua amb gas (soda)
• Suc de 3 llimes
• 15 ml de rom blanc
• Sucre al gust
• 9 fulles de menta i algunes més per decorar


Elaboració:


En primer lloc, piquem el gel amb ajuda d’una picadora. Si no tens picadora de gel pots ficar els glaçons en una bossa o un drap net i picar amb un morter, i fins i tot amb un martell, perquè no cal que el gel estigui gebrat, ens val a trossos petits.
Afegim el gelat de llimona i la soda i batem bé uns segons sense massa energia perquè no se’ns vagi el gas.


A continuació, afegim el rom, el suc de llima, les fulles de menta i l’edulcorant líquid i el batrem fins a integrar tot bé.


Servim immediatament i decorem amb fulles de menta i rodanxes de llima.

Tarta de Mojito


Ingredients:


• 150 grams de galletes de llimona
• 50 grams de mantega
• 300 grams de formatge crema
• 20 grams de gelatina neutra
• 200 ml de nata
• 3 llimes
• 175 grams de sucre morè
• 110 ml de rom
• 400 ml d’aigua
• Menta
• 250 ml de mojito


Elaboració:


Utilitzam un motlle desmuntable rodó per anar incorporant les diferents capes. Aquestes postres té una base inspirada en qualsevol pastís de formatge convencional que es combina amb el sabor del mojito. Comencem la base barrejant les galletes de llimona triturades amb la mantega. Aconseguirem una massa compacta que folrarà tot el motlle, haurà de quedar el més uniforme possible. Seguim amb el farciment d’aquest pastís. Posem el formatge en crema en un bol. Hi afegim el sucre i començam a batre-ho amb les varetes. Quan estigui tot ben integrat, li posem el suc de les llimes. A continuació, afegirem la nata batuda per crear un tipus mousse. Li donarem un toc de sabor amb el rom al gust, per finalment incorporar 10 grams de gelatina dissolta en aigua. Tindrem a punt la primera base del nostre mojito de cullera. Posem aquest farcit a la base i deixem que es refredi al congelador uns minuts. Mentre seguim amb la part superior del pastís. El més senzill és fer una gelatina amb el mojito. Diluïm la gelatina amb una mica d’aigua i li afegim el mojito directament. Per donar-li un toc de color pots posar una mica de colorant alimentari de color verd. Posam aquesta mescla sobre el pastís que tenim al congelador i deixem que vagi refredant una hora i mitja. A l’hora de servir desmotllarem i servirem amb unes fulles de menta per sobre.

Menjar blanc amb llorer


Ingredients:


• 40 grams de fècula o farina d’arròs
• 125 grams de sucre
• 1/2 litre de llet
• Unes fulles de llorer (3 o 4 )
• Una copa de ‘palo’ o un altre licor


Elaboració:


Encalentir la llet amb el sucre i el llorer, reservant una tassa a part. Fondre la fècula dins la llet reservada, i quant la llet ensucrada comenci a bullir, incorporar la mescla de fècula i llet. Remoure fins que es torni espès. Retirar del foc i repartir dins plats o bols, retirant el llorer. Abans de servir regar amb un esquitet de palo.

Bona setmana i fins d’aquí a 7 dies en aquestes mateixes pàgines. El quadre que il·lustra aquest article l’ha fet sa meva filla Ariadna. Codi qr amb el plànnig de la Cuina a la Fresca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.