Setmanari d'informació local - 138 anys

Receptes de creppes

Ara que fa calor segur que us venen més de gust menjar unes postres més fresquetes i lleugeres, així que per avui us recomano un bon seguit d’elaboracions i d’idees per fer amb pasta de creppes.


Abans hem de fer la pasta, així que aquí teniu com fer-la.
Ingredients per a unes 10 persones: ½ l de llet; 250 grams de farina; 12 ous; 200 grams de sucre; canyella; 50 grams de mantega.


Elaboració: Mesclau tots els ingredients de la pasta i deixau-los reposar uns 30 minuts, elaborau les creppes de forma habitual. Diuen els francesos que les bones creppes tenen forats de fines que han d’esser. Usau una pella antiadherent, un poc d’oli o mantega ben calenta i una espàtula de fusta per a girar-les.


Gratinades amb gelat: Ompliu una crep amb gelat, la doblegau i la cobriu amb una bona cullerada de merenga. Empolsau-la amb sucre i la gratinau fins que agafi un poc de color.
Creppes amb xocolata: Tot un clàssic. Doblegau la crep i la cobriu amb un bon raig de xocolata calenta (salsa) que haureu fet posant a bullir1 dl de nata i 50 grams de cobertura negra.


Creppes banoffe: Tallau plàtans a rodanxes, els col·locau dins la creppes i les regau amb llet condensada.
Amb nutella i anous: Picau un poc les anous i les mesclau amb una cullerada de nutella que després usareu per a farcir les creppes.


De formatge tendre: Ompliu les crepps amb una crema feta amb formatge tendre, sucre moreno, el suc d’una llimona i bocinets de fraula.
Creppes amb formatge: provau de fer creppes farcides de Ricotta i figues; creppes de Cottage i greds o creppes farcides de brossat i mel.


Amb xocolata i taronja: Senzill i efectiu. Grells de taronja i xocolata rallada per sobre.


Amb nom propi:
Creppes zuzette: Dins una pella posau a caramel·litzar un poc de sucre moreno amb mantega ben calenta. Quan comenci a formar-se el caramel afegiu-hi suc de taronja. Reduir-lo, flamejau amb un poc de Cointreau i en tenir la salsa la textura desitjada afegiu-hi a dintre les creppes doblegades. Tot aquest procés de remenar la salsa l’heu de fer amb una forqueta que tengui una pell de taronja clavada a les puntes per aromatitzar un poc més l’elaboració. Serviu-les empolsades de sucre en pols.


Creppes a la normanda: Pelau i tallau les pomes (Golden o Granny Smith) a daus petits, i posau-les a coure dins una paella ben calenta amb les panses, el sucre i un poc de mantega. Quan comencin a ser tendres i un poc daurades afegiu-hi el safrà, i amb aquest farciment ompliu les creppes ja realitzades. Serviu empolsades de sucre i amb el soplete el caramel·litzau un poc.


Creppes Catalanes: Farcides de crema catalana i amb sucre cremat per damunt.
Crêpe Au sucre: escampau un poc de sucre sobre la crep, la doblegau i l’hi sucau una llimona per sobre. Un contrast dolç i amarg molt interessants.
Crèpe Fourrée: Farcides de crema pastissera i fruits secs picats.
Crêpe au beurre salé: Fetes amb mantega salada.


Crêpe aux marron: Farcides de crema de marron glacé (castanyes confitades).
Frixuelos: Són unes creps farcides de compota de poma tradicionals a la cuina del Nord d’Espanya.
Blinis: Són unes creppes molt petites i esponjoses i solen estant farcides de productes de la mar, com salmó o caviar. Però també farcides de fraules i nata.


Quasi quasi són creppes:
Piadinas. Típiques a Itàlia.
Crumpets. Unes creppes molt gruixades (amb llevat) i que s’usen a Anglaterra per al berenars.


Pancakes. Són les clàssiques tortitas Americanes, més petites i més gruixades que les creppes franceses.
Baghrirs. Especialitat magrebí feta amb sèmola de blat i que es serveixen amb mel per sobre.


Dorayakis. Fetes al Japó, són unes creppes, més petites i gruixades (esponjades amb llevat) i que es farceixen d’Anko, una confitura de mongeta vermella (azukis). Teniu la recepta aquí: http://www.cuinant.com/pdf/gomi%20i%20dorayaki.pdf (setmanari Sóller de dia 25 d’abril de 2009).


Espero que passeu una bona horabaixa tastant totes les creppes. A la Cuina a la Fresca en vàrem fer juntament amb n’Anaïs Perrotte. Podeu veure el vídeo al meu canal de youtube.
Uns recordo que podeu veure el programa de cuina a la fresca cada dimecres a les 20:00 hores en directe pel facebook i l’instagram.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.