Des del passat dimecres 21 de gener fins al dissabte 24, es va celebrar al recinte firal de Palma la Mostra de Formació Professional organitzada per la Conselleria d’Educació i Cultura, des de la Direcció General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent.
La finalitat principal d’aquesta Mostra ha estat la de donar a conèixer l’oferta de formació professional a Mallorca i promocionar-la entre els diferents col·lectius: comunitat educativa, professorat, famílies, empresarial, sindicats, i públic en general.
Es considera que la Mostra és una bona eina per a l’orientació del futur professional dels joves, ja que serveix per donar a conèixer l’oferta de formació professional a les Illes Balears i els centres educatius on s’imparteix aquesta formació i informar als alumnes sobre el ventall de possibilitats de formació que la formació professional els ofereix, les formes d’accés, els continguts i les diferents sortides professionals.
A la Mostra es realitzaren tota una sèrie d’activitats als diferents stands de les famílies professionals i també hi va haver un complet programa d’activitats dirigides als professors, tutors, així com els pares, empresaris i societat en general, que va fer que més de 30.000 persones visitaren el recinte firal durant aquests dies.
El Departament d’Hoteleria i el Departament d’Administració de l’IES Guillem Colom hi varen ésser presents com a participants, donant informació des dels seus respectius stands i realitzant activitats en directe davant el públic assistent a la fira.
El Departament d’Administració va voler donar a conèixer el programa SEFED Simulació d’Empreses amb Finalitat Educatives a on participa des de la seva empresa simulada Sefed a Sóller, S.L.S. que comercialitza diferents productes de la Vall com per exemple sobrassada, paté, gelat, confitura, oli, taronges o llimones. En aquest apartat es va optar per oferir una mostra d’aquests productes per poder fer més atractiu l’estand de la família professional d’Administratiu i és per aquest motiu que hem de donar les gràcies a les empreses de Sóller que ens varen deixar els seus productes per mostrar i per degustar com ara Embotits La Luna que ens va deixar sobrassada i paté; el Taller Ocupacional Estel Nou que ens va deixar les seves confitures i la Cooperativa Sant Bartomeu que ens va deixar oli, olives, taronges i llimones. A tots ells moltes gràcies per la seva col·laboració.
Per altra banda el departament d’hoteleria va oferir un seguit de aperitius, canapès i altres delícies que combinat amb demostracions de cuina en viu; varen fer que fos un dels stands més visitats de la fira. Un dels aperitius que es varen poder degustar a la mostra foren unes panadetes de tonyina i pebre torrat , que aquí us deixo la recepta per a que pugeu provar-les.
Panadetes de tonyina i pebres torrats
Ingredients per a la massa:
400 grams de saïm, 400 grams d'aigua , 200 grams d'oli, un poc de sal i la farina que agafi.
Elaboració de la masssa: empastau tots els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia, fluixeta, però que no s’aferri a les mans. Deixau-la reposar una hora i llavors estirau-la en discs finets d’uns 8 cm de diàmetre.
Farciment:
Cebes, pebres vermells torrats, alls, oli d'oliva verge, sal i pebre bo negre, vi blanc, tonyina i tomàtiga. Les quantitats aniran en funció del gust de cada un i de la quantitat de panadetes que vulguem fer.
Elaboració:
Dins una pella amb oli ben calent sofregirem els alls i la ceba, tot ben picat, i el pebre torrat i pelat tallat a tires fines. Un cop hagi agafat color afegirem al sofregit unes tomàtigues pelades i picades que courem uns 4 o 5 minuts fins que s'evapori l'aigua que amollin. Seguidament afegirem la tonyina ( sense l’oli de la llauna) i una copa de vi blanc (2dl). Rectificam de sabor amb un poc de sal i alguna herba aromàtica.
Sobre els discs massa estirada , repartirem el farciment en una meitat i doblega l’altra meitat damunt ella mateixa . Pintarem els costats amb ou batut per a que s'aferrin be i procedirem a la seva cocció per espai de 40 minuts a 170ºC.
Bona setmana i ens trobam aquí mateix dintre de set dies. Podeu enviar les vostres propostes gastronòmiques a parlemdecuina@hotmail.com