Setmanari d'informació local - 139 anys

PARLEM DE CUINA. Formació Professional, una eina de futur.

Des del passat dimecres 21 de gener fins al dissabte 24, es va celebrar al recinte firal de Palma la Mostra de Formació Professional  organitzada per la Conselleria d’Educació i Cultura, des de la Direcció  General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent.

La finalitat principal d’aquesta Mostra ha estat la de donar a conèixer l’oferta de  formació professional a Mallorca i promocionar-la entre els diferents col·lectius: comunitat educativa, professorat, famílies, empresarial, sindicats, i públic en general.

Es considera que la Mostra és una bona eina per a l’orientació del futur professional dels joves, ja que serveix per donar a conèixer l’oferta de formació professional a les Illes Balears i els centres educatius on s’imparteix aquesta formació i informar als alumnes sobre el ventall de possibilitats de formació que la formació professional els ofereix, les formes d’accés, els continguts i les diferents sortides professionals.

A la Mostra es realitzaren tota una sèrie d’activitats als diferents stands de les  famílies professionals i  també hi va haver un complet programa d’activitats dirigides als professors, tutors, així com els pares, empresaris i societat en general, que va  fer que més de 30.000 persones visitaren el recinte firal  durant aquests dies.

El Departament d’Hoteleria i el Departament d’Administració de l’IES Guillem Colom hi varen ésser presents com a participants, donant informació des dels seus respectius stands i realitzant activitats en directe davant el públic assistent a la fira.

El Departament d’Administració va voler donar a conèixer el programa SEFED Simulació d’Empreses amb Finalitat Educatives a on participa des de la seva empresa simulada Sefed a Sóller, S.L.S. que comercialitza diferents productes de la Vall com per exemple sobrassada, paté, gelat, confitura, oli, taronges o llimones. En aquest apartat es va optar per oferir una mostra d’aquests productes per poder fer més atractiu l’estand de la família professional d’Administratiu i és per aquest motiu que hem de donar les gràcies a les empreses de Sóller que ens varen deixar els seus productes per mostrar i per degustar com ara Embotits La Luna que ens va deixar sobrassada i paté; el Taller Ocupacional Estel Nou que ens va deixar les seves confitures i la Cooperativa Sant Bartomeu que ens va deixar oli, olives, taronges i llimones. A tots ells moltes gràcies per la seva col·laboració.

Per altra banda el departament d’hoteleria va oferir un seguit de aperitius, canapès i altres delícies que combinat amb demostracions de cuina en viu; varen fer que fos un dels stands més visitats de la fira. Un dels aperitius que es varen poder degustar a la mostra foren unes panadetes de tonyina i pebre torrat , que aquí us deixo la recepta per a que pugeu provar-les.

Panadetes de tonyina i pebres torrats

Ingredients per a la massa:

400 grams de saïm, 400 grams d'aigua , 200 grams d'oli, un poc de sal i la farina que agafi.

Elaboració de la masssa: empastau tots els ingredients fins a aconseguir una massa homogènia, fluixeta, però que no s’aferri a les mans. Deixau-la reposar una hora i llavors estirau-la en discs finets d’uns 8 cm de diàmetre.

Farciment:

Cebes, pebres vermells torrats, alls, oli d'oliva verge, sal i pebre bo negre, vi blanc, tonyina i tomàtiga. Les quantitats aniran en funció del gust de cada un i de la quantitat de panadetes que vulguem fer.

Elaboració:

Dins una pella amb oli ben calent sofregirem els alls i la ceba, tot ben picat, i el pebre torrat i pelat tallat a tires fines. Un cop hagi agafat color afegirem al  sofregit unes tomàtigues pelades i picades que courem uns 4 o 5 minuts fins que s'evapori l'aigua que amollin. Seguidament afegirem la tonyina ( sense l’oli de la llauna) i una copa de vi blanc (2dl). Rectificam de sabor amb un poc de sal i alguna herba aromàtica.

Sobre els discs massa estirada , repartirem el farciment en una meitat i doblega l’altra meitat damunt ella mateixa . Pintarem els costats amb ou batut per a que s'aferrin be i procedirem a la seva cocció per espai de 40 minuts a 170ºC.

Bona setmana i ens trobam aquí mateix dintre de set dies. Podeu enviar les vostres propostes gastronòmiques a parlemdecuina@hotmail.com

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.