Setmanari d'informació local - 138 anys

Els sollerics es converteixen en polítics per un dia

Residents del municipi fan un balanç de la legislatura i opinen sobre les recomanacions que farien als futurs dirigents

Les urnes ja estan llestes per a les eleccions municipals d’aquest diumenge.

Sóller està apunt per acollir les eleccions municipals d’aquest diumenge. Aprofitant aquest important esdeveniment, habitants de la Vall han fet un balanç de la legislatura i han explicat quines millores recomanarien als futurs dirigents. Casualment, la majoria han coincidit amb els aspectes a millorar: controlar la massificació del turisme; regular la circulació al nucli urbà; crear aparcaments; i solucionar la problemàtica de l’habitatge.


Jero Reynés Arbona, qui afirma que sempre vota, opina sobre la darrera legislatura que «les coses s’haguessin pogut fer millor». Per exemple, «crec que al carrer de Sa Lluna s’hauria d’haver tallat el trànsit. Hi hagi el partit que hi hagi governant, sempre diuen que ho faran, però mai ho acaben fent». Sobre el que espera dels pròxims governants, la sollerica explica que «tan sols esper que no ens defraudin, que compleixin amb el que diuen». Finalment, sobre el que demanaria per a la pròxima legislatura, manifesta que «esper que pensem amb el futur de Sóller, tant a curt com a llarg termini. A mi, com a empresària, em va bé la gentada que hi ha. Però, per altra banda, com a sollerica, no gaudesc del meu municipi, em costa trobar una taula a Plaça per anar a prendre algun refrigeri», assegura.


Un altre resident a Sóller que vol romandre en l’anonimat i afirma que sempre vota, opina sobre aquests quatre anys que «consider que mai és blanc o negre, és molt mal de fer acontentar els interessos de tota la població. Sempre hi ha coses ben fetes i d’altres qüestionables». Sobre el que espera dels pròxims polítics explica que «esper que apostin per un turisme sostenible i de qualitat. Que cuidin el nostre poble en tots els sentits (serveis, zones verdes, limitació dels sòls urbanitzables, infraestructures i carreteres)». Finalment, sobre el que demanaria als futurs polítics, manifesta que «intentaria regular els preus dels habitatges, tant de compra com de lloguer, i que les noves generacions tenguin accés i oportunitat de continuar vivint aquí».


Maria Noguera Abrines, també assegura que sempre vota. Creu que «sent un poble tan petit com és Sóller, els polítics s’haurien de posar d’acord amb aspectes fonamentals. Per exemple, totes les escoles del municipi tenen obres pendents. Aquest fet no hauria de dependre del color de cada un, són aspectes fonamentals pels quals els polítics, siguin del partit que siguin, s’haurien de posar d’acord per solucionar-los». La sollerica, sobre el que espera dels pròxims polítics, explica que «vull pensar que hi haurà canvis». Finalment, sobre el que milloraria de cara a la pròxima legislatura, manifesta que «es podrien fer moltíssimes coses. Per exemple, pàrquings. A Sóller tenim les eines suficients, a més d’uns arquitectes locals de molta qualitat, amb què es podrien crear nous pàrquings. A part, també intentaria controlar el trànsit a la zona urbana. No deixaria que els cotxes no residents circulessin per la zona urbana del municipi».


Catalina Pons Burgos, qui sempre vota, opina sobre la darrera legislatura que «crec que sempre es pot fer millor, però en general no tenc gaire pegues». La sollerica, sobre el que demanaria als futurs polítics, manifesta que «trob que s’hauria de controlar la circulació per dins el municipi. També s’haurien de crear aparcaments, si no, no hi cabrem. A més, també regularia el tema de l’habitatge pels joves».


Guillem Reynés, qui sempre vota, opina sobre la passada legislatura que «trob que s’han fet bastant bé les coses». Sobre el que milloraria de cara a la pròxima legislatura explica que «necessitam aparcaments urgentment. Tothom aparca a la carretera principal, sobre el carril bici. El dia que Tràfic es posi a posar multes, es posaran les botes».


Ivan Pereira Sánchez, qui sempre vota, opina sobre la passada legislatura que «jo definiria aquesta legislatura a partir de dos eixos centrals: turisme i circ. Els projectes de gran importància que s’han impulsat han tingut un clar objectiu d’obrir Sóller als turistes i oferir-los comoditats com poder aparcar o entrar a Plaça amb el cotxe. Mentre que, en un segon pla, s’han duit a terme altres actuacions molt visuals per fomentar l’oci entre la gent del poble, i val a dir que de forma molt encertada». Continua explicant que «malauradament, no posen solució als problemes reals i del dia a dia de la gent que viu a Sóller. He trobat a faltar polítiques que anassin al revés del primer eix: regular l’accés dels turistes a Sóller i cercar formes perquè qui se senti còmode dins el poble siguin els seus habitants». Conclou manifestat que «també m’hagués agradat que se cercassin projectes per arreglar el gran problema de l’habitatge. S’hauria d’haver cercat un consens i pensar formes de construir o reformar aquests habitatges».


Les opinions dels ciutadans són importants, encara que n’hi ha hagut un grapat que no han volgut donar el seu nom quan els interpel·làvem per fer aquest reportatge. És el cas d’un resident que alaba la feina feina a l’actual legislatura «trob que han fet les coses molt bé. Tenint en compte que durant aquesta legislatura hem passat la pandèmia, pens que han fet molta feina per organitzar activitats amb què els sollerics han gaudit després de dos anys complicats». Pel futur manifesta que «seria interessant una remodelació de l’Infante Lois, per tal que tothom pogués practicar els seus respectius esports. Sobre les festes que organitzen em semblen molt bé, els sollerics gaudim amb tots aquests actes. També intentaria arreglar algunes voreres. I, en darrer lloc, controlaria la gran quantitat de vaixells que hi ha al Port, l’Ajuntament podria pitjar una mica perquè Costes ho regulés».


L’opinió divergeix d’un altre ciutadà -també anònim- que assegura que «haguessin pogut fer moltes més coses. Menys paraules i més coses pel municipi. Per exemple, han fet molts horabauxes, que em sembla molt bé que els facin, però poca cosa més». La divergència d’opinions està servida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.