Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Aposta per la Gent Gran

Son Angelats s’ha convertit en un punt de trobada esportiu i social dels majors de Sóller i altres pobles

El Poliesportiu de Son Angelats, que fa uns anys concentrava majoritàriament a les seves instal·lacions a gent jove o de mitjana edat, ha incrementat tant la seva oferta d’activitats dirigides a la gent major que s’ha acabat transformant en un punt de trobada tant esportiu com social de la Gent Gran de Sóller i d’altres municipis, com poden ser Deià, Fornalutx o Bunyola.

Diàriament, són nombroses les persones majors que acudeixen al poliesportiu per practicar alguna activitat esportiva i, a més, socialitzar amb la resta de companys presents. A part de poder accedir a la piscina o el gimnàs, la gent gran gaudeix amb els cursos d’Aquasalut; Moviments saludables; Esquena Sana; Ioga; Pilates; Ball i salut; Bachata; Ball en línia i Salsa lady.

Parlant ara de l’oferta programada per al públic general, es pot dir que el Poliesportiu Municipal s’ha convertit en un centre d’esport i salut de referència a les Illes Balears. La infinita llista de variades activitats dirigides a gent de totes les edats ha aconseguit captivar l’interès de la comunitat local, fins a haver arribat al punt que avui dia hi ha un total de 1.300 abonats mensuals a Son Angelats.
A part, tenint en compte que cinc clubs esportius practiquen la seva disciplina al poliesportiu, a Son Angelats s’hi agrupen mensualment més de 2.000 usuaris. D’entre les activitats més aclamades pels abonats destaquen Ciclo Indoor; Zumba; Power Disc i GAP.

Més de 350 persones gaudeixen de la piscina, mentre que més de 450 empren les instal·lacions del gimnàs. Per altra banda, més de 500 usuaris han optat pel popular abonament del tot inclòs, anomenat PAS (piscina, activitat i sala). De fet, ha estat aquest darrer abonament el que ha provocat que durant els darrers mesos hagi augmentat tant el nombre d’abonats a les instal·lacions esportives. El nou PAS proporciona entrada a la piscina, el gimnàs i a més de 300 hores al mes d’activitats dirigides i variades per a totes les edats. D’aquests 500 abonats al PAS, més d’un 35% és gent major dels 51 anys.

Per entendre aquest augment, cal dir que «fa vuit anys a Son Angelats hi havia tan sols 200 abonats, i ara n’hi ha 1.300». Així ho explica Bernat Reynés, responsable de l’Ajuntament que exerceix com a coordinador del centre esportiu. «L’arribada al poliesportiu d’innovadores activitats és un dels motius que ha aconseguit reunir un major nombre d’abonats a Son Angelats». A més, Reynés conta que «l’abonament PAS ha estat un factor clau per als usuaris». Tal com explica el coordinador, «a la passada legislatura, la regidora Mar Castañer apostà per instaurar el PAS, el qual ha donat fins i tot millors resultats dels desitjats. A part, pròximament gairebé totes les màquines del gimnàs seran noves, gràcies a la feina del regidor Juanan Lorente. L’Ajuntament ha tengut un paper molt important en aquest ‘boom’ d’abonats».

Sobre les persones majors, Bernat explica que «la gent major està molt satisfeta amb l’oferta que els donam. A part de poder practicar activitats esportives per mantenir la seva salut, han trobat a Son Angelats un lloc on poder relacionar-se amb altra gent, fet que a aquestes edats és molt rellevant».

Maria Cruz Puche, de 79 anys, és una de les abonades a Son Angelats. «Vaig aprendre a nedar als 74 anys gràcies a la piscina de Son Angelats. Practic l’activitat Aquasalut cada dia, i la veritat és que estic encantada, trob que tot són beneficis». Joana Martorell i Margarita Payeras són dues dones majors que començaren fa tres i cinc anys respectivament a anar a les instal·lacions. «Ens agraden molt les activitats que ens ofereixen. Sempre anam a la piscina i el gimnàs, i també provarem altres activitats». Maria Oliver Lladó és una de les primeres abonades. «Tenc l’abonament número 23, vaig ser de les primeres a començar a nedar per lliure. No m’agrada anar a caminar, i per això venc a nedar cada dia de dilluns a divendres, estic molt satisfeta».

Pedro Campomar és el director del servei de monitoratge. Campomar explica que «hem aconseguit obrir nous horitzons amb la inclusió d’activitats modernes per a totes les edats que a molts altres llocs encara ni es practiquen. A Son Angelats oferim un producte de molta qualitat». Pedro conclou contant que «ens atracam molt al sector privat. És com si estiguéssim oferint un producte privat en un poliesportiu municipal a un preu públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.