Setmanari d'informació local - 138 anys

El Círculo Sollerense celebra 125 anys d’història

Les seccions esportives d’atletisme i escacs són les més exitoses avui dia d’una entitat composta per 549 socis que gaudeixen durant l’any d’excursions organitzades per la Junta

El Círculo Sollerense està de celebració. La veterana entitat esportiva i cultural compleix enguany el seu 125è aniversari. Una variada llista de seccions han donat forma durant tots aquests anys a l’agrupació, la qual fou creada en un primer moment per fomentar l’esport i la seva pràctica, i per on hi han passat milers de sollerics i solleriques. Avui, les seccions a destacar són les d’atletisme i escacs.

A part, l’entitat disposa d’un total de 549 socis que durant l’any gaudeixen amb les diferents activitats que l’actual Junta Gestora organitza. Per celebrar aquests 125 anys d’història, els encarregats han programat per al pròxim dissabte 6 d’abril un acte al local de la Tercera Edat on es farà un reconeixement a la llarga trajectòria de l’entitat i al qual està convidada tota la corporació municipal.

Fou el 25 de març del 1899 quan es fundà oficialment a Sóller el ‘Círculo Sollerense’. Els seus orígens es remunten en un moment de la història on les idees modernes europees començaven a donar importància a la cultura del cos: l’esport, en el sentit més ampli que mai hagi tengut aquesta paraula, esport més enfocat a la salut que no pas a la competició. En aquell moment, un grup de persones il·lustrades d’acord amb aquestes idees, entre les quals figurava l’apotecari Jaume Torrens, que en va ser el principal promotor i primer president, es proposaren crear una entitat que tengués com a finalitat exclusiva el foment i la pràctica de l’esport. Poc després de la seva creació es formaren seccions de tota classe, incloses aquelles dedicades a la pràctica d’esports que avui en dia es poden considerar minoritaris, com l’hípica, l’esgrima, el tir amb arc, l’alpinisme i el piragüisme, entre d’altres.

El Círculo avui en dia
L’entitat, que el 1975 passà a anomenar-se ‘Círculo Sollerense Esportiva i Cultural’, disposa avui dia d’un total de 549 socis. Aquests gaudeixen durant l’any de les diferents activitats que els encarregats van organitzant tant al municipi com a fora. Entre aquestes, destaquen les excursions i els caps de setmana d’hotel per l’illa. Segons informa Xisco Rullan, actual secretari de l’entitat, «cada dos mesos organitzam una excursió i, a part, tres vegades a l’any programam caps de setmana d’hotel, aquestes dues són les activitats que més hem potenciat durant els darrers 25 anys». El secretari continua contant que «tant una activitat com l’altra tenen molt bona acollida, als hotels sempre venen més de cent socis».

Cal destacar que l’entitat és gestionada en aquests moments per una Junta Gestora. El mes d’abril del passat 2023 finalitzà la legislatura de l’antiga Junta Directiva i, després de no haver-se presentat ningú, nou persones decidiren formar una Junta Gestora. Passats sis mesos, el mes d’octubre del 2023 es tornaren a convocar eleccions, i la Junta Gestora continuà al capdavant després que no es tornés a presentar ningú. Ara, segons informa Rullan, «està obert el termini per poder presentar candidatures fins al 17 d’abril, i si no es torna a presentar ningú, hem decidit que els mateixos membres d’ara passarem a formar la Junta Directiva, per tal de no haver d’estar cada sis mesos fent canvis». L’actual Junta Gestora, composta per nou persones, està encapçalada per Guillem Vaquer, president; Pep Lluís Celià, tresorer; i el ja anomenat Xisco Rullan, secretari.

D’entre les activitats més importants dels darrers anys, el secretari destaca que «vàrem fer una sortida d’uns dies a Menorca abans de la pandèmia que va ser tot un èxit». Per altra banda, sobre la fita més important d’aquests 125 anys d’història, els dirigents destaquen «haver adquirit l’actual local ubicat a la plaça Constitució».

Finalment, la secció d’atletisme, amb 55 inscrits, i la d’escacs, amb 15 alumnes, són les més populars d’aquests darrers anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.