El Museu Balear de Ciències Naturals acaba de llançar la seva oferta pública per als propers mesos, durant els quals tots els amants de la natura trobaran activitats d’acord amb les seves aficions. La directora del Museu, Carol Constantino va informar dijous d’algunes d’aquestes activitats tot recordant que per participar-hi cal contactar amb el museu ja sigui personalment com per telèfon o per correu electrònic. La primera de les activitats ofertes té relació amb el món dels bolets i tendrà lloc entre els dies 17, 24 i 25 d’’octubre. Enguany l’oferta del museu consisteix en un «Taller d’iniciació a la micologia balear», organitzat per la secció micològica del MBCN. Es tracta d’un curset molt bàsic de tres dies de durada, d’iniciació al món dels bolets, que inclourà classes teòriques i una sortida al camp. Les places per participar en aquest taller són limitades, segons apuntà Constantino.
Però el món dels fongs i els bolets seguirà present al museu durant el mes de novembre amb la realització d’una altra novedosa activitat. En aquest cas, tendrà lloc el dia 8 de novembre i es tracta d’un taller adreçat a les famílies perquè puguin participar conjuntament i aprendre sobre aquesta interessant especialitat. El taller «Color, olor i sabor dels bolets» està adreçat a pares , mares i nins per donar-lis a conèixer la gran diversitat de bolets dels nostres boscos a través dels sentits.
Els dies 14 i 15 de novembre seran els aficionats a la fotografia de natura que tendran l’oportunitat d’aprendre o millorar les tècniques a través del taller de fotografia digital «Imatges de tardor» a càrrec de Miquel Àngel Dora (paisatges, flora macrofotografia). Per participar en aquest curs es imprescindible disposar d’una camera digital reflex.
El diumenge dia 16 de novembre hi haurà una Jornada de Portes Obertes al Museu de Ciències Naturals i finalment, el dia 22 del mateix més es celebrarà la tradicional Jornada Micològica de tardor amb la novetat que enguany hi haurà un show-cooking d’Antoni Pinya amb una demostració pràctica sobre neteja i preparació culinària dels bolets.