Setmanari d'informació local - 138 anys

L’església de Sant Ramon amplia el seu fons d’art sacre

Es tracta de quatre peces de temàtica religiosa donades de manera anònima: dues escultures i dues pintures

ESGLESIA PORT SOLLER. | Jaume Quirós

L’Església de Sant Ramon de Penyafort compta des del passat mes de juliol amb quatre noves peces de temàtica religiosa procedents d’una col·lecció particular. Les quatre obres d’art sacre, donades de manera anònima són, en concret, dues escultures i dues pintures.

Escultura
Pel que fa a les escultures són dues figures de Sant Pere i Sant Domingo que estan tallades en fusta i presenten policromia. A ambdues hi destaquen els plecs de la vestimenta que, en el cas de Sant Pere, aporten moviment a la imatge i expressivitat dels rostres.
Pel que fa a la imatge de Sant Pere, presenta unes mides de 174 x 74 x 56 cm i probablement procedeix d’un antic retaule, ja que la figura està tallada per ser vista de front. Quant als detalls destaca la mà dreta, que porta un llibre, mentre que al braç esquerra, amb posició d’assenyalar, està seccionat a l’alçada del colze.
Per la seva banda, la imatge de Sant Domingo té unes dimensions de 77,5 x 31 x 27, i és una escultura exempta. La figura porta una túnica amb policromia daurada de plecs rígids. Aquesta peça també es d’autor anònim.

Pintura
Pel que fa a les dues pintures, una és la Mare de Déu del Roser amb Sant Domingo i Santa Catalina, un oli sobre tela amb unes dimensions 127 x 95,5 centímetres i també d’autor anònim. Possiblement la pintura forma part del cercle de proper a Guillem Mesquida, datada de la primera meitat del segle XVIII i de tradició barroca. A l’obra hi figura al centre Nostra Senyora amb l’infant envoltada pels misteris del Rosari i, als peus de la Verge, hi apareixen a la dreta Santa Catalina i a l’esquerra, Sant Domingo.
Finalment, la darrera obra donada per aquest particular a l’església del Port és La Sagrada Família amb Sant Joaquim i Santa Aina, una pintura on es representa Maria asseguda amb l’infant Jesús i envoltada per Sant Josep, Santa Aina i Sant Joaquim. La meitat superior del llenç és la zona celestial: en el centre, el Colom de l’Esperit Sant, i al costat els àngels. En aquesta ocasió es tracta també d’un oli sobre tela d’unes mides compreses entre 97 x 78 i d’autoria anònima.


Aquesta donació particular, segons ha explicat el rector solidari, Miquel Mulet, «ha estat una gran satisfacció perquè ha permès ampliar el fons artístic i de devoció dins el temple». Mulet ha destacat sobretot que «gràcies a la tasca de particulars, com aquests anònims, s’han pogut recuperar i posar a l’abast del poble obres d’aquesta envergadura». Tot i no ser obres pròpies de l’església del Port, el rector s’ha mostrat satisfet i «molt agraït per la donació» perquè «són elements de culte que decoraran un espai espiritual», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.