Setmanari d'informació local - 138 anys

«La feina no ha minvat amb la Covid»

L’actual regidora entrà a l’Ajuntament fent feina de secretària de batlia amb Carlos Simarro. | Aina Borràs

Mar Castañer (Sóller, 1976) és la segona tinenta de batle i gestiona com a regidora del Partit Popular sis àrees. En aquesta entrevista parla del dia a dia de la seva feina i també explica els reptes als quals s’ha enfrontat a l’hora d’organitzar la primera Fira normal després de l’arribada de la pandèmia.

-Què implica gestionar sis regidories?
-Molta coordinació. De cada àrea sempre hi ha uns quants projectes en marxa, per tant, has d’estar pendent de coordinar els diferents tècnics per enllestir les iniciatives.

-Quina és la que més feina i dedicació li du?
-Festes i Joventut són les dues àrees que més pes diria que tenen. Festes és obvi perquè cada any s’han d’organitzar les celebracions municipals i això du molta feina i coordinació, i Joventut perquè aquesta legislatura hem volgut dinamitzar aquesta àrea amb el Casal Jove i també ens hi hem dedicat molt.

-Com està funcionant el Casal?
-Molt bé i sobretot gràcies a la feina de la dinamitzadora Lídia Martínez i de la tècnica Bel Pinya. Jo diria que el casal ara mateix té una funcionalitat del 100% i també hi inclourem activitats per a una altra franja d’edat per abraçar tots els joves. Ens coordinarem amb l’associació Vitamina C i organitzarem iniciatives per als majors de 18 anys.

-Aquests dos anys que no hi ha hagut Festes, amb quins projectes heu estat?
-És cert que la feina ha canviat pel fet de no haver-hi Festes, però això no implica que hagi minvat. Ha estat molt complicat organitzar actes i esdeveniments amb la situació pandèmica. Ens hem hagut de reinventar i m’atrevesc a dir que això encara du més feina que no organitzar unes festes normals que vulguis o no, ja tens més per mà. Tothom creu que des de Festes no s’ha fet res aquests dos darrers anys, però no és així. Hauríem pogut fer com altres pobles que han anul·lat tot, però nosaltres volíem fer sempre el màxim possible.

-Després d’aquesta aturada, us ha costat organitzar la Fira?
-No gens, tot el contrari. Les ganes i la il·lusió de totes les entitats implicades i col·laboradores han fet que hagi estat fàcil.

-Quines novetats destacaríeu?
-Una de les novetats que hem implementat i que més ganes m’ha fet és que les Valentes Dones i la resta de personatges hagin entrat a l’església acompanyats de dones majoritàriament. També seguint la mateixa línia, enguany dues pageses juntament amb un moro i un pagès portaran la Mare de Déu de la Victòria el dia de l’Ofrena floral. Aquestes iniciatives pretenen fomentar la igualtat d’una manera transversal. Consider que és un valor que s’ha de fomentar cada dia de l’any i no únicament en dates assenyalades.

-Com serà el Firó sense escopetes?
-Serà estrany. L’enrenou i el trull són punts clau el dia del Firó i sense ells, la festa es desvirtuarà considerablement. Serà rar, però ens hem d’adaptar.

-S’ha parlat que l’Ajuntament llogui armes de cara a l’any que ve.
-Sí, és un tema que està damunt la taula. De fet, el batle ja ha parlat amb altres municipis que també utilitzaven armes a les seves festes i faran pinya. Potser una idea serà comprar-les entre tots i anar-les emprant. Farem el possible per aconseguir que l’any que ve el Firó tengui més armes.

-Què ha passat enguany amb la pólvora?
-És molt senzill. La pólvora s’ha d’encomanar a l’octubre i nosaltres, en plena sisena onada i batent rècords de contagis, no ens vàrem veure encoratjats per encomanar-la. L’any anterior sí que ens havíem arriscat i després es va tudar i es varen perdre els doblers. No volíem que tornàs a passar el mateix i decidírem que si al final es podia celebrar el Firó, cada portador d’arma compraria el màxim de pólvora permès.

-Idò quanta pólvora s’ha aconseguit finalment?
-La meitat que habitualment, uns 17 kilograms. Cada arma tendrà un quilo d’explosius aproximadament.

-Aquest darrer any han coincidit alguns actes de Festes amb els de Promoció Econòmica. Per què no s’ha previst i evitat?
-No és que hagin coincidit per manca d’organització, sinó que cada esdeveniment va enfocat a un públic diferent i cadascú va a l’activitat que més ganes li fa.

-Què ens pot avançar dels nous pressupostos de les seves àrees?
-La novetat més important és que enguany Igualtat sí que tendrà crèdit. Consider que és una àrea que s’ha de potenciar i així ho hem fet. De la resta, ha davallat el crèdit, perquè enguany toca estrènyer-nos el cinturó.

-Parlant d’Igualtat, per què encara no s’ha col·locat la placa amb el nou nom a la Plaça Teixidores?
-Ja tenim la placa a l’Ajuntament i ara estam esperant a passat festes per poder-li donar protagonisme a l’acte.

-Tornarà a anar a la part alta de la llista popular l’any que ve?
-No ho sé, estic cansada de la crítica destructiva i personal. Fer feina pel poble m’agrada molt, però no m’agrada tant el món i l’ambient de la política. De vegades s’ha de pagar un preu massa alt i jo tenc un altre tarannà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.