Setmanari d'informació local - 138 anys

«Només vaig estar nerviosa el dia abans»

L’estudiant ha cursat el batxillerat cientificotècnic a l’IES Guillem Colom Casasnovas. | Aina Borràs

Paula Carrió (Sóller, 2004) és l’estudiant sollerica amb la nota més elevada (13,6) en les proves d’accés a la universitat (EBAU). A part de ser bona estudiant, li agrada llegir, passar temps amb amics i família i, sobretot viatjar. Precisament en relació amb aquesta darrera passió, ha elegit el grau que vol cursar: Enginyeria Aeroespacial.

-Com es va preparar per als exàmens de l’EBAU?
-Vaig començar a estudiar dues setmanes abans dels exàmens. Em vaig preparar un calendari d’estudi per a dur una organització, però després no el vaig seguir estrictament, la veritat. Vaig anar fent.

-Considera important descansar entre períodes d’estudi?
-Sí, totalment. Jo sempre descansava des de després de dinar fins devers les quatre del capvespre i llavors, en haver sopat molts de dies ja no m’hi tornava a posar. Per tant, descansava al migdia i al vespre perquè a mi el moment que millor em va estudiar és al matí.

-Ha decidit ja a quin grau us voleu matricular?
-Sí, a Enginyeria Aeroespacial, tot i que no era la meva única opció, també em vaig plantejar estudiar el grau en Arquitectura.

-És una professió vocacional?
-Sí. A mi m’encanta viatjar i jo crec que per això sempre he tengut bastant clar que volia fer feina amb algun tema que hi tengués relació. Els aeroports també m’agraden i el meu objectiu és fer-hi feina.

-Ho cursarà a Palma o vol partir fora?
-A Palma no hi ha aquest grau, per tant, partiré a la Península. Encara no sé si a Barcelona o a Madrid, tot i que m’estira més la ciutat catalana. Tenc moltes ganes de partir fora i m’encantaria poder entrar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

-Què li estira més, viure a un pis o a una residència?
-Durant el primer any, a una residència. De fet, ja vaig visitar el Col·legi Major on segurament estaré i em va agradar moltíssim. Després, durant la resta d’anys, potser acabi vivint a un pis compartit, ja que requereix tants de doblers.

-És l’única del vostre grup que parteix fora?
-No. Som bastants els amics del grup que partirem a estudiar a fora i segurament tots a Barcelona, i per això estic molt contenta.

-Estava nerviosa els dies previs a l’EBAU?
-Només vaig estar realment nerviosa el dia d’abans i els moments abans de fer els exàmens. Tot i això, quan vaig fer els primers controls em vaig tranquil·litzar perquè vaig veure que el nivell no era tan alt.

-Què ha estat més difícil segon de batxiller o l’EBAU?
-Depèn de l’assignatura. Per exemple, les matèries com català, castellà o història foren més fàcils a la prova d’accés que no a l’Institut. En canvi, física i química o matemàtiques tenien un nivell similar o, fins i tot, una mica més elevat. A mi física i química em pensava m’havia anat malament. Finalment, no va ser així, tot i que fou l’examen que més em va costar.

-Ha tengut qualque tipus de suport per fer més lleugera aquesta experiència?
-No especialment. Sí que és cert que he desconnectat tant amb la família, sobretot amb la meva mare, com amb les amigues que sortíem alguns capvespres a passar temps juntes. Però a mi m’agrada passar temps tota sola i estar amb les meves coses, també em serveix per descansar de l’estudi.

-Com ha viscut cursar segon de batxillerat?
-Ha estat bastant dur. He notat molt la diferència en el volum de treball respecte del primer curs. És una etapa on t’has d’esforçar, però consider que val molt la pena. És dur mentalment perquè no tens temps per fer tot allò que voldries fer.

-Quins trucs donaria per dur-ho millor?
-Tenir un bon hàbit d’estudi. És molt típic dir això, però és allò que a mi m’ha funcionat. Jo sempre he tengut un bon hàbit d’estudi i quasi mai deix les feines per al final perquè no funcion bé baix pressió. Sempre m’ha donat més tranquil·litat fer les coses amb calma i poder-m’hi dedicar tot el temps que trob necessari.

-Pros i contres de l’IES
-A mi m’ha agradat molt la bona preparació que ens han fet en gairebé totes les assignatures de cara a les proves d’accés a la universitat. Durant el curs fa molta peresa fer exàmens globals, però després, a l’hora de fer l’EBAU, agraeixes haver hagut d’estudiar tot el temari per als exàmens del tercer trimestre de batxillerat. I si hagués de destacar algun punt a millorar, potser podria dir que hi ha professors que són bastant estrictes.

-Quins plans té per a l’estiu?
-Ja he començat a fer feina de cambrera a un restaurant del Port, però en el meu temps lliure tenc ganes d’estar amb els amics i també fer qualque viatge. De fet, aquest cap de setmana som a Menorca per les festes de Sant Joan.

-Mirant al futur. On es veu d’aquí a 10 anys?
-No ho tenc molt segur, però potser fent de pilot. És una professió que, tot i que sé que és difícil de conciliar amb la vida familiar, m’estira molt. Si no, també em veig fent feina a un aeroport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.