Setmanari d'informació local - 138 anys

El monument Covid s’inaugurarà per a Tot Sants

El cementiri de Son Sang es prepara per honorar els difuns el proper dimarts

El monument realitzat per l’artista solleric Salvador Martínez a les víctimes de la Covid-19 s’inaugurarà el dia de Tots Sants. El memorial està ubicat en l’antic cementiri protestant i després d’una reforma i neteja a fons de l’espai, el pròxim dimarts s’estrenarà el memorial en un dia en què el cementiri es prepara per honorar els difunts.

L’obra està composta de dues parts. Per una banda, Martínez ha fabricat un tòtem de ferro de dos metres d’alçada on es pot llegir el text «Amb fe o fer... hem deixat empremtes d’humanitat», acompanyat de les imatges d’un cor i d’unes mans enllaçades. Per altra, i situat a l’entrada, hi ha una altra peça quadrada que conté un codi QR que simbolitza un laberint i, «alhora una porta que ens obre a una poètica sobre la immortalitat», ha explicat el poeta experimental, Salvador Martínez.

Així, el concepte d’aquest memorial «vol ser un símbol on es vol tenir en compte les persones creients i no-creients, però on ambdues postures o conceptes de vida poden deixar empremtes o llavors d’humanitat», expressa l’artista.Tot el conjunt és una metàfora que porta a la reflexió de les persones en un intent de fusionar la realitat «física amb la realitat virtual i digital», a manera de codi QR.

D’aquesta manera, com cada any per aquestes dates, Son Sang floreix i són molts els familiars que s’acosten abans de la festivitat de dia 1 de novembre per arreglar i decorar amb flors i tests les tombes on hi tenen els éssers estimats. De fet, la brigada de l’Ajuntament ha fet feina les darreres setmanes per embellir i condicionar les zones enjardinades. Com cada any, dimarts a les 16 h hi haurà la missa al cementeri i a Fornalutx.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.