Setmanari d'informació local - 138 anys

«Compartim l’estima cap a les festes»

Esperança Oliver i Maria Magdalena Mestre representaran les germanes Casasnoves. | Isa Medina

Esperança Oliver Ramón (Sóller, 1991) i Maria Magdalena Mestre Arbós (Sóller, 1991) seran les Valentes Dones a la Fira i el Firó d’enguany. Les dues solleriques foren escollides a les votacions del passat dissabte horabaixa al C.P. Victòria. Les aficions d’Esperança Oliver Ramón són ballar amb l’Estol de Tramuntana i anar a classes de costura amb la mateixa agrupació. Com a esport, practica l’atletisme. A més, li agrada molt anar a la platja, veure postes de sol i viatjar. Per altra banda, Maria Magdalena Mestre Arbós ha jugat a bàsquet des de ben petita, fent també d’entrenadora en alguna ocasió. Ara mateix va al gimnàs de Son Angelats, on fa també classes dirigides. A més, li encanta llegir i anar al cinema.

-Per quin o quins motius vàreu decidir presentar-vos a Valentes Dones?
-Els nostres pares sempre han participat en les festes de la Fira i el Firó, així que des de ben petites ens han inculcat el sentiment de les nostres festes. Per això, sempre ha estat un somni per nosaltres representar a les dues germanes Casasnoves.

-Què us uneix per haver-vos presentat juntes?
-Som amigues des de ben petites. Ens vam conèixer a l’escoleta «Confits», i hem crescut juntes. A més, compartim l’estima cap a les nostres festes.

-Què significa per a vosaltres representar a les Valentes Dones?
-És un honor i un orgull, ja que any rere any somiàvem en ser nosaltres les que poguéssim representar aquestes dues dones tan importants que han marcat la història del nostre poble.

-Esperàveu sortir guanyadores a les eleccions del passat dissabte o us va sorprendre?
-Contemplàvem tots els escenaris. Ha estat una gran alegria. Volem agrair a tothom el seu suport.

-Qui serà el vostre barrut i per què l’heu elegit?
-El nostre barrut serà en Joan Llorenç Bauzà Ramón i, creim que és el millor candidat per la relació que tenim entre nosaltres. És la meva parella (Magdalena) i el cosí de n’Esperança, per això l’elecció no va ser gaire complicada.

-Quin serà el moment més rellevant per a vosaltres de les festes?
-Un dels moments que ens fa més il·lusió, juntament amb la investidura, és viure el diumenge de sa Fira i ballar el Bolero de les Valentes Dones amb la Banda de Música a la Plaça. També ens fa moltes ganes viure el dia del Firó. Tot i això, no sabem si una vegada arribats els dies seran uns altres moments que ens marcaran més.

-I del Firó, quin és el moment que us agrada més any rere any?
-Del Firó sempre ens agrada tot. Però aquest any, ens fa especial il·lusió compartir el cant de La Balanguera amb els altres personatges històrics al balcó de l’Ajuntament.

-Com duis la part de la indumentària?
-Ja ens estam posant fil a l’agulla!
Necessitarem ajuda per realitzar noves peces de roba, però, per altra banda, hi ha gent que ens ha oferit deixar-nos indumentària.

-Esperança, què opinau sobre l’evolució del Firó, i de les festes en general, dels darrers anys?
-Pens que s’ha de destacar la feinada feta per part dels col·lectius, per tal d’aconseguir que els participants de les festes vagin vestits de manera adequada, s’ha millorat molt amb el tema de la indumentària. Crec que s’ha de fer una menció especial a la feinada que fan els col·lectius, l’Ajuntament, Protecció civil i els Cossos Policials perquè tenguem una festa de cada vegada més cívica.

-I Magdalena, què n’opinau sobre el tema?
-Pens que s’ha de reconèixer i agrair tota la feinada que han fet i fan els col·lectius, Ajuntament, etc. perquè any rere any, van adaptant-se a nous moments. Ja que, per exemple, record de petita veure gent anar de la batalla de Ca’n Repic cap a la batalla del Pont de’n Barona el dia del Firó a damunt camions, o com es podia, i ara podem tenir bussos, tramvia i altres medis per adaptar-se a les noves normes. Per altra banda, la festa de cada vegada va agafant més popularitat, i davant aquest fet, els organitzadors s’han sabut adaptar molt bé amb mesures de seguretat com són les polseres.

-Afegiríeu o eliminaríeu algun acte per a les festes?
-Trobam que a les festes no hi sobra ni hi falta res. A més a més, estam molt contentes d’aquesta nova incorporació que s’ha fet fa uns anys de l’arenga de les Valentes Dones per a envalentir a les pageses el dia del Firó.

-Voleu enviar algun missatge als sollerics i les solleriques per finalitzar l’entrevista?
-Sí, volem recalcar que estam molt orgulloses i li estam molt agraïdes a totes les persones que ens han votat, per a nosaltres tot això és un somni. Anirem a gaudir aquesta Fira i aquest Firó més que mai. Visca sa Fira i visca es Firó!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.