Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Ferrà publica el llibre ‘La ruta de la taronja’

Aquesta novel·la està inspirada en la història real d’uns joves sollerics

Imatge de Miquel Ferrà amb el segon llibre de la seva trilogia que publicà fa quasi dos anys. | R. LEON

L’escriptor Miquel Ferrà i Martorell acaba de publicar la novel·la juvenil La ruta de la taronja a l’editorial Rapitbook. El llibre està inspirat en una història real. Aquesta fou la de l’expedició d’uns joves sollerics que durant els anys 30 del segle passat feren un viatge amb un cotxe esportiu, un bugatti concretament, permetent-li aquest viatge fer un periple per tota França anant de botiga en botiga d’alguns comerciants sollerics. La novel·la vol respondre a l’èpica migratòria de la Vall dels Tarongers.


Aquesta obra literària és la tercera part d’una trilogia que l’autor ha redactat durant els darrers anys. Les altres dues novel·les de la citada trilogia són El secret de na Fàtima, inspirada en la Mallorca del segle XIII, i El deixeble Prodigiós, on dos companys fan un viatge ple d’aventures començant a Natzaret i arribant fins a la Mar Morta.


Miquel Ferrà ha explicat a aquest setmanari sobre l’argument de la nova novel·la que «tracta sobre l’expedició d’uns joves sollerics que als anys 30 feren un viatge amb un cotxe esportiu cap a França. Tots ells havien estudiat la qüestió de la taronja i tenien una organització molt ben pensada. Allà, a més de comercialitzar amb la taronja, els al·lots visitaven les cases de sollerics per dur-li, per exemple, cartes que els enviaven des de Sóller».


A més, l’autor afirma que «la novel·la no vol demostrar res en concret. Va ser una aventura d’uns sollerics que pens que s’ha de contar, ja que no ha aparegut mai en la nostra literatura». Afegeix que «és una història de sollerics que partiren de Sóller en moments difícils, era gent molt arriscada. I crec que es mereixen un homenatge, com vol ser aquest llibre, perquè així tothom conegui la seva història».


Sobre el fil que uneix a les tres novel·les de la trilogia l’escriptor explica que «les tres novel·les tenen en comú que els seus protagonistes són joves estudiants sollerics».
I finalment, sobre el públic al qual van dirigides l’autor solleric afirma que «aquests llibres són literatura juvenil, dirigits a gent d’entre 16 i 20 i busques anys. Però en general, van dirigits a tothom», asegura el prolific escriptor que té una gran vessatilitat tant amb els continguts com amb la narrativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.