Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller celebra el Dia de la Dona amb diversos actes

Xisca Colom fou l’encarregada de llegir el manifest del 8M

Durant tota la setmana la Vall ha celebrat activitats en motiu del 8 de Març on no hi ha faltat un acte intergeneracional per preservar la memòria.

El passat dimecres 8 de març es va celebrar el Dia Internacional de la Dona. Sóller ha volgut commemorar aquesta important data amb la programació de diversos actes durant tota la setmana.


En primer lloc, des del passat dilluns 27 de febrer i fins avui mateix, Son Angelats ha acollit l’exposició «La Selva dels Estereotips». Els sollerics han tengut dues setmanes per atracar-se al poliesportiu i gaudir amb els diferents missatges escrits als cartells que han compost la citada exposició. Algunes de les frases més rellevants instaurades a l’entrada del recinte esportiu han estat «els estereotips limiten la llibertat de la persona i la seva capacitat d’elegir», «si t’has d’identificar amb algun personatge, és igual si és princesa, guerrera, artista o jugadora de futbol» o «jo no vull ser ni prima ni sexy. Quan sigui gran, sobretot, m’agradaré a mi mateixa».


Per altra banda, el dimecres es llegí el manifest del 8M. Xisca Colom, que abans de llegir el manifest fou homenatjada a la Sala Magna de l’Ajuntament per haver regentat l’Espardenyeria Colom des de l’any 1986, fou l’encarregada de llegir a les 13 hores el citat manifest. Un nombrós públic solleric no dubtà a apropar-se a la Plaça Constitució per escoltar les emocionants paraules que va oferir la protagonista Xisca Colom. A més, des de primera hora del matí, la Vila va muntar al costat de la seva entrada una paradeta on la regidora d’Igualtat, Mar Castañer, i la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer, repartiren diferents productes de marxandatge referents al Dia de la Dona. Al fons de la paradeta es va penjar la pancarta proporcionada pel Consell, mentre que al balcó de l’Ajuntament col·locaren la pancarta pròpia de la Vila.


Finalment, ahir la Biblioteca va acollir una Trobada intergeneracional on es va parlar sobre la quotidianitat de les dones solleriques a través del temps. Els participants foren persones majors del taller de memòria juntament amb alumnes de quart d’ESO dels col·legis Sagrats Cors i Sant Vicenç de Paül. Els joves conversaren amb els majors, registrant en els seus dispositius mòbils les conversacions. Posteriorment, aquestes xerrades seran registrades a l’arxiu sonor municipal.


Els actes del Dia de la Dona no han finalitzat, ja que avui a les 17:30 hores s’ofereix el contacontes «La princesa rebel» a la Biblioteca i el diumenge al matí se celebrarà la populosa Cursa de la Dona al Port.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.