Setmanari d'informació local - 139 anys

La Investidura i el Pregó donen el tret de sortida a les festes

Com cada any, una gran quantitat de sollerics omplí la Parròquia de Sant Bartomeu per viure de primera mà l’inici de la Fira

Esperança Oliver i Magdalena Mestre agafaren el relleu a les seves predecessores, les Valentes Dones de 2022, Maite Mas i Marta Bauzá. | Pere Bota

La Investidura de les Valentes Dones i el Pregó Inaugural donaren ahir el tret de sortida a les festes més esperades i sentides pels habitants sollerics. Els dos emotius actes s’encarregaren de donar per iniciat un intens cap de setmana de la Fira i Firó en què el municipi acollirà infinitat d’actes que segur comptaran amb una alta participació de gent.


Tot i que els primers esdeveniments del programa de festes d’enguany es començaren a celebrar des de la setmana passada, sens dubte són la Investidura i el Pregó d’ahir els que fan sentir als sollerics que la Fira i el Firó ja han arribat.


Amb una Plaça Constitució abarrotada de gent, els personatges històrics adults i infantils començaren a arribar al nucli de la Vall amb les seves tradicionals vestimentes. L’aparició dels protagonistes, sumades a la música dels Xeremiers i a la presència de les principals autoritats municipals i també supramunicipals com la presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Consell, Catalina Cladera i la presidenta del PP, Margalia Prohens feren evident que, com cada any, aquests eren els actes que donaven el ‘sus’ oficial a les festes de maig del municipi solleric.


Seguidament, el públic es traslladà a l’interior de la Parròquia de Sant Bartomeu per viure de primera mà els dos emotius actes. Allà, anaren entrant també les Valentes Dones 2023 i 2022 amb els seus respectius barruts; el pregoner de la Fira; els personatges històrics adults, acompanyats per Magdalena Deyà, amb el flabiol, i Nicolás Amengual, amb la xeremia; les Valentes Dones infantils; els personatges històrics infantils; i les principals autoritats municipals i supramunicipals, que no es volgueren perdre l’inici de les festes.

Una vegada finalitzada la Investidura de les Valentes Dones i el Pregó Inaugural, tothom va anar sortint de la Parròquia per, a continuació, sentir la Banda.


La programació d’actes d’enguany recupera completament el format d’abans de la pandèmia, amb infinitat d’actes i esdeveniments celebrats durant tot el cap de setmana que faran gaudir els assistents. L’Ajuntament, amb la col·laboració de gran quantitat d’entitats de la Vall, ha dissenyat un variat programa per a tots els gustos i edats (podeu veure el programa complet reproduït a les planes del suplement de festes). D’entre tots els actes d’avui divendres, cal destacar la celebració del ‘Primer Correbars Fironer’, organitzat pels Xeremiers de Sóller, que arrancarà a les 17.30 hores davant Ca’n Prunera. La Batucada ‘Batu-al-Món’ oferirà una cercavila pel carrer de Sa Lluna i voltants de Plaça a les 20 hores. I, a part de diverses inauguracions i tallers, la Plaça acollirà des de les 23 hores la Nit Jove, que enguany comptarà, entre d’altres, amb l’actuació del conegut grup Avalanx Project.


Demà dissabte, els Caparrots de la Vila, Tamborers i Xeremiers oferiran una ballada i cercavila a les 11 hores a la Plaça i voltants. A les 12 hores, es farà un reconeixement davant l’Ajuntament als millors esportistes sollerics del 2022. I, ja el capvespre, a les 17 hores, es durà a terme la Solemne Processó de la Mare de Déu de la Victòria.


Diumenge, Cetre acollirà l’exposició de cotxes i la Mostra Ramadera. A les 10.30 hores arrancarà la Missa Major, i el dia conclourà amb la revetlla d’armes al Mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.