Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

El Bisbe inaugura diumenge el museu a la Parròquia de Sant Bartomeu

S’hi exhibeix un pectoral del cardenal Despuig o alguns atributs del bisbe Mateu Colom

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull inaugurarà diumenge el Museu Parroquial. L’espai expositiu ubicat a la sagristia de l’església de Sant Bartomeu serà beneït i obert al públic a partir de dia 28, en què Taltavull inaugurarà les sales destinades a exposar les relíquies de la Parròquia.


El material exposat s’ha distribuït entre la sagristia i una sala annexa que conté les peces més valuoses que pertanyen al tresor de l’església. Entre elles, es podrà contemplar un pectoral del cardenal Despuig o alguns atributs que deixà el Bisbe Mateu Colom a Sóller. També, s’hi mostren diferents casulles que formen part del fons d’indumentària que té l’església i part dels calzes, copes i corones fins ara ocultes al públic.


Des de fa mesos la Parròquia treballa amb el condicionament de les sales destinades a exposició. En una d’elles s’hi han col·locat vitrines per protegir les peces que s’hi exhibeixen i s’han instal·lat metacrilats per protegir les peces d’art. A més, s’ha dotat d’alarma i càmeres de vigilància als dos espais amb l’objectiu de controlar contínuament les dues sales.


Val a dir que la Parròquia ja ofereix la possibilitat de visitar l’espai de culte i a partir de diumenge, s’oferirà també la possibilitat de visitar el museu i la resta de l’església per un preu de tres euros.

Orgue
A més de la inauguració del museu, la Parròquia continua amb la campanya «Apadrina un tub de l’orgue parroquial». Aquesta campanya té per objectiu cercar finançament per recuperar i restaurar l’instrument musical a partir de la donació de particulars perquè l’orgue pugui sonar habitualment a les cerimònies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.