Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La història contemporània de Sóller, en un nou llibre

Can Prunera acollirà divendres la presentació dels tres volums

L’autor de l’obra Antoni Quetglas amb els tres volums que seran presentats el pròxim divendres.

El pròxim divendres dia 9 de juny es farà la presentació oficial del llibre Història de Sóller. Des de les 19 hores, el Museu Modernista de Can Prunera serà l’escenari encarregat d’acollir l’esdeveniment. La citada obra, que fa referència a l’Edat Contemporània, ha estat escrita per l’historiador i arxiver de l’Ajuntament Antoni Quetglas.


Història de Sóller és una obra que recull la història contemporània del municipi solleric. Fa un repàs de la Vall des de l’any 1808 fins a principis del segle XXI, concretament fins a l’any 2007. El llibre està dividit en tres volums. El primer d’ells repassa la història sollerica des de l’any 1808 fins al 1874. El segon parla sobre la situació de la Vall entre els anys 1874 i 1936. I, en darrer lloc, el tercer volum repassa la història des del 1936 fins al 2007. L’obra recull l’evolució de la ciutat sollerica en els aspectes polítics, socials, econòmics i culturals.


Els tres llibres disposen de nombroses gràfiques i requadres estadístics que faciliten la seva lectura i comprensió. A més, tenen un annex documental i una àmplia bibliografia. En total, els tres volums de l’obra d’Antoni Quetglas sumen unes 1.500 pàgines.
Cal destacar que l’Ajuntament de Sóller va editar fa uns mesos 200 exemplars de la citada obra. La Vila va destinar una quantitat total de 4.508,77 euros per a l’edició dels citats exemplars.


Per altra banda, durant les pròximes setmanes l’Ajuntament s’encarregarà de repartir exemplars de l’obra als diferents centres educatius del municipi. A més, també se’n repartiran a la Biblioteca Municipal de Sóller i a les biblioteques més importants de l’illa de Mallorca.


D’aquesta manera, els alumnes de les escoles de la Vall podran conèixer des d’edats primerenques tota la història contemporània del seu propi municipi.


A la presentació del pròxim divendres al Museu Modernista de Can Prunera hi intervendran l’autor del llibre i arxiver municipal, Antoni Quetglas; el professor d’Història de la Universitat de les Illes Balears, Dr. Antoni Marimon Riutort; i l’actual batle de l’Ajuntament de Sóller, com a entitat editora dels tres volums, Carlos Simarro Vicens. Es preveu que l’esdeveniment de la pròxima setmana aculli a nombrosos assistents disposats a conèixer de primera mà la nova obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.