Setmanari d'informació local - 138 anys

Presentació del primer himne del poble de Deià

Antoni Riutort posa música a un poema de Joan Alcover gràcies a guanyar el concurs

La lectura del pregó de les festes de Sant Joan de Deià servirà avui a les 21:30 hores a l’Amfiteatre del poble per presentar en societat el primer himne de la història de la localitat. A finals de l’any 2021 el Consistori convocà un concurs obert per aconseguir la música que acompanyaria el poema Notes de Deià de Joan Alcover, que dona lletra a la melodia.


Al concurs, al qual podia concòrrer qualsevol persona major de 16 anys aportant únicament una sola peça per cada aspirant, es presentaren un total de set candidatures diferents. Entre elles es trobava la proposta del músic solleric Antoni Riutort, que finalment resultaria guanyadora obtenint un premi valorat amb un total de 1.000 euros.


L’Ajuntament manifestà en el seu moment que la partitura guanyadora havia de conseguir «crear idea de col·lectivitat, d’identitat compartida i d’orgull de pertinença» al poble. El jurat tingué en compte també els criteris d’originalitat, l’arrelament cultural, la possibilitat de ser cantada per cor, que pugui ser cantada de manera popular, per banda i versionada.
La cantant valldemossina Mary Lambourne, que cada any interpreta el paper de la Sibil·la a l’Adoració dels reis, ha estat l’encarregada d’enregistrar la veu a l’himne en la gravació i també serà la responsable de cantar-lo en la presentació oficial de la peça.

Jurat
El jurat ha estat format per polítics i experts en la matèria com el batle del poble Lluis Apesteguia; la directora de l’Escola de Música de la localitat, Esther Ortiz; la delegada de Cultura, Cristina López; el professor de Musicologia del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, Amadeu Corbera; el líder de l’oposició Francesc Xavier Salas; el professor de Musicologia del Conservatori de Musica de les Illes i director de la banda de Llucmajor i de la Federacio de Bandes de Mallorca, Joan Antoni Ballester; i la professora de Cor i de Direcció de Cor del Conservatori de Música de les Illes Balears, Eulàlia Salvanyà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.