Setmanari d'informació local - 139 anys

Fornalutx obligarà a tallar les festes a les tres de la nit

Els participatius actes del programa finalitzaren el diumenge

Fornalutx donà per finalitzades el passat diumenge les seves tradicionals festivitats d’estiu. Tot i que la majoria dels participatius actes se celebraren sense cap incident, unes destrosses provocades durant el dissabte vespre han obligat l’Ajuntament a prendre una decisió. En una nota aclaridora emesa ahir per la regidoria de Festes, expliquen que «des de l’Ajuntament ens veim obligats a finalitzar les festes a les tres de la matinada». El divendres la festa acabà a les 2.30 hores i no es va registrar cap incident. En canvi, el dissabte finalitzà a les quatre, i l’endemà els responsables es trobaren amb destrosses al mobiliari urbà. Per aquest motiu, les festes nocturnes que s’organitzin a Fornalutx a partir d’ara no acabaran més tard de les tres de la matinada.

Parlant dels actes festius, el divendres, dia de la patrona, es dugué a terme la Missa Solemne. A l’esdeveniment hi acudiren les principals autoritats fornalutxenques, solleriques i deianenques. Abans de la Missa, la Banda de Música de Sóller interpretà diverses peces per tal d’acompanyar les autoritats fins a l’entrada de l’església. Una vegada finalitzà la Missa, s’oferí un berenar a tot el poble a la Plaça, mentre la Banda de Música oferí una actuació sobre l’escenari muntat. El capvespre, a Sa Rutlana hi acudiren quantitat d’infants per gaudir amb els jocs de psicomotricitat organitzats pel Consell. Una mica més tard, s’hi estrenà a Ca’n Xoroi el documental ‘Retrats des del paradís’, de Tom Weedon. I la jornada del divendres finalitzà amb la festa del vespre que comptà amb les actuacions del ‘Quartet Marítim’ i ‘Dirty Jobs’.

El dissabte al matí es muntà una ‘MiniLudoteca Infantil’ a la Plaça i els seus voltants, que fou animada també amb la música de la xaranga ‘Equip d’Aviació’. A la tarda, s’oferí a Ca’n Xoroi un contacontes que feu gaudir els joves fornalutxencs. Més tard, la música tornà a sonar pels carrers, gràcies a l’actuació de la batucada ‘Batu-al-món’. I, el vespre, l’’Orquestra Galatzó’, ‘Aftersuns’ i ‘Dj Tenti’ feren ballar els assistents al centre del poble.

El diumenge al matí, es feu una Missa Solemne en honor als majors, que fou el precedent de l’espectacle musical a càrrec dels nins i nines de Fornalutx, que tant feu gaudir a tots els familiars presents a la Plaça. A més, es va retre un homenatge a la Gent Gran del municipi. El capvespre continuaren els actes amb l’actuació del grup infantil ‘Plou i fa Sol’ a Ca’n Xoroi i amb la Ballada popular organitzada a la Plaça per l’agrupació Aires Sollerics. Ja el vespre, conclourien les festes amb el multitudinari sopar a la fresca amenitzat amb les gloses dels Glosadors de Mallorca. Els focs artificials posaren el punt final a les festes del 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.