Setmanari d'informació local - 139 anys

El Museu Marítim vol potenciar l’oferta educativa

De gener a octubre han passat per les instal·lacions 12.500 persones

Durant aquesta setmana s’ha aprovat la prorrogació del conveni regulador de la cessió temporal d’ús del Museu de la Mar signat entre l’Ajuntament de Sóller i el Consorci Museu Marítim de Mallorca per destinar-lo a ser la seu del Museu Marítim de Mallorca per tres anys més. Amb motiu d’aquesta important prorrogació, el director del Museu Marítim de Mallorca, Albert Forés, ha fet una valoració aquesta setmana del curs 2023 i també dels canvis i activitats que han realitzat des del 2019, moment en què se’n feren càrrec.

Tot i que durant aquests anys el Museu ha organitzat una llarga llista d’activitats educatives amb els centres de la Vall, Albert Forés ha explicat que «volem potenciar encara més tota la part educativa, tant amb l’Escola del Port com amb la resta de centres del poble». El director vol aconseguir que «el Museu Marítim es converteixi en un centre de referència al municipi».

Un dels projectes que Forés ha volgut destacar d’aquests darrers anys és el que han fet en col·laboració amb els alumnes de l’Institut Guillem Colom i Casasnoves i amb la Gent Gran dels Serveis Socials, el qual s’ha basat en la recuperació de receptes marines, per al que s’ha arribat a fer inclús un llibre. El projecte, que ha implicat tant a gent jove com major, ha estat centrat en la gastronomia local i s’anomena «De la mar a la taula». Per altra banda, per a aquests pròxims anys, el director vol crear un projecte que impliqui la gent de la barriada marinera, pescadors, hotelers, etc.

Sobre els canvis fets a les instal·lacions des del 2019, Albert conta que «hem canviat la teulada; hem posat sensors als banys per eliminar els interruptors i poder així estalviar; hem creat l’espai de reserva de peces de col·lecció; hem renovat la maquinària dels aires condicionats; i hem canviat la lluminària per instal·lar llums LEDS».

Finalment, quant a xifres de gent, des del mes de gener fins al 31 d’octubre d’enguany, han passat pel Museu 12.500 persones, superant així les 11.000 del passat any 2022.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.