Setmanari d'informació local - 139 anys

«Mil gràcies sollerics perquè estimau i us deixau estimar»

Marià Gastalver llegí un Pregó centrat en el seu pas per Sóller que resumí amb la paraula Amor

Marià Gastalver pronuncià el Pregó davant una Parròquia de Sant Bartomeu plena a vessar.

Marià Gastalver, que fou rector de Sóller durant onze anys, va llegir un emotiu Pregó. Va iniciar el seu discurs citant Ramon Llull i va passar revista a «moments i reflexions» vinculats a la seva relació sacerdotal i personal amb Sóller i la seva gent. Va incidir en les persones i entitats que van treballar amb ell i el van recolzar, citant-ne molts; a la vida social i cultural de la ciutat i al seu entorn. Hi va haver interrupcions programades en què el grup Aires Sollerics va interpretar algunes peces. Va finalitzar llançant un missatge d’amor: «l’amor tot ho pot; mil gràcies, sollerics perquè estimau i us deixau estimar. Us estim», conclogué enmig d’una gran ovació.

El Pregó va estar compost per set punts basats en moments o reflexions que resumiren l’experiència viscuda per Gastalver durant els seus onze anys com a rector de les Parròquies de la Vall. El discurs es va estructurar des que «Sóller era per a mi un lloc desconegut, per tant, encara no el podia estimar» i continuà amb una reflexió sobre què és per a un de fora viure a Sóller. Durant el Pregó explicà com se sentí amb tota la comunitat cristiana de la Vall, de la que expressà sentir-se molt ben acollit. A més de la comunitat cristiana, també va tenir unes paraules cap als diferents batles que va conèixer i a «la viva i potent realitat associativa, cultural i municipal» que es va trobar a Sóller.

La conclusió a la qual arribà Gastalver a més de sentir molt d’amor és emportar-se «relacions properes, moltes i molt variades», i manifestà creure haver deixat «el testimoni de què ser cristià és esser una persona normal, amb sentit comú, compromesa amb el que faci falta, i present en el dia a dia».

L’antic rector va fer referència en diverses ocasions a la seva vinculació amb el Setmanari Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.