Setmanari d'informació local - 139 anys

Fotografies submarines per a la reserva a s’Illeta

Fins a 42 participants gaudiren amb aquesta 14a edició del concurs

El passat diumenge es va celebrar la 14a edició del Concurs de fotografia submarina, organitzat pel Club Nàutic Sóller. Recordem que el principal propòsit d’aquest esdeveniment és el de continuar reivindicant una reserva marina a s’Illeta. De fet, el Club Nàutic Sóller fa ja 16 anys que realitza la petició, la qual continua sense arribar i que ajudaria a protegir les espècies que habiten en aquesta zona mediterrània.

Un total de 42 participants decidiren acudir a aquesta 14a edició del concurs fotogràfic. Cap a les 9 hores del passat diumenge, les dues embarcacions sortiren de la badia del Port per dirigir-se als dos punts de s’Illeta on els bussejadors prendrien les seves fotografies. Concretament, les dues ubicacions foren el punt sud de s’Illeta i, per altra banda, la zona d’Es Juncar. Sis parelles participaren en la categoria reflex, mentre que les altres 15 participaren en la categoria càmera compacta. Com a màxim, cada participant pogué fer 100 fotografies. I d’aquestes, cada fotògraf n’hagué d’elegir cinc una vegada arribaren a port. Així, el jurat disposa de cinc fotografies de cada participant per poder dur a terme l’elecció dels guanyadors. L’acte d’entrega de premis es durà a terme el pròxim divendres dia 14 de juny al Museu de Ciències, on es podran veure les fotografies guanyadores i es projectarà un vídeo que resumirà la jornada. Com a novetat, enguany les fotografies guanyadores seran protagonistes d’una exposició.

Els organitzadors expliquen que la jornada es va dur a terme sense cap incidència, amb bon ambient i companyerisme, i amb un clima òptim que acompanyà la jornada. Per altra banda, els bussejadors confirmen que «cada any costa més trobar segons quines espècies».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.