Setmanari d'informació local - 139 anys

El MUCBO rebé més de 26.000 visitants el 2023

És una xifra rècord que inclou també un total de 4.831 escolars

Les instal·lacions del MUCBO (Museu Balear de Ciències Naturals i Jardí Botànic de Sóller) van batre el 2023 el rècord històric de visitants a les seves instal·lacions. Segons la memòria anual que el dimecres matí aprovà la Junta de Patrons, un total de 21.186 persones van visitar l’any passat aquesta institució científica i cultural. Per altra banda, fins a 4.831 alumnes de centre escolars de Mallorca, també van visitar el museu i el jardí i van participar en les activitats educatives. En total la xifra de visitants suma 26.017 persones, la qual cosa suposa la xifra més alta des que es van obrir al públic les instal·lacions.

Segons s’explica a la memòria anual presentada als patrons, cal destacar també «l’augment significatiu del nombre de visitants mallorquins, gràcies a unes activitats i exposicions més interessants i enfocades al públic illenc».

A la memòria anual es destaca també que, a part de les visites, la institució va acollir també l’any passat un total de 33 de divulgació científica i d’educació ambiental, en les quals també van participar nombroses persones.

Pel que fa al voluntariat, el MUCBO destaca també la tasca executada de forma altruista per diferents persones voluntàries que col·laboren en diversos programes i projectes.

El MUCBO desenvolupà l’any passat un seguit de programes de recerca, científics, museístics i culturals, tant al jardí botànic com al museu. Pel que fa a la part de recerca, s’han pogut dur a terme un total de 18 publicacions científiques, resultat de la tasca dels investigadors de la institució i dels col·laboradors científics.

La junta de patrons es va celebrar dimecres a Can Tàpera (Palma) seu de la Fundació Sa Nostra, que és un dels membres del Patronat del MUCBO. També es va aprovar l’estat de comptes de 2023 i des de la gerència de la institució es van plantejar als patrons un seguit de necessitats de cara al futur com és l’obtenció de nous espais per a col·leccions o la realització de diverses obres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.