Setmanari d'informació local - 138 anys

El Tribunal Suprem confirma la prohibició del pla d'urbanització de Formentor

586
Foto: Última Hora

El Tribunal Suprem desestima els recursos del Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença i considera que l'adaptació del PGOU al Pla Director Sectorial de l'Ordenació de l'Oferta Turística de Mallorca (POOT) es va dur a terme sense que s'haguessin emès els informes mediambientals previs preceptius.

Al ple de març de 2013 el consistori pollencí va aprovar la modificació puntual del PGOU a l’àmbit de Formentor, per a la supressió del Pla Especial amb els vots a favor del PP, Lliga, CiU i UMP i el vot en contra de la resta de partits. Aquesta modificació deixava el Pla Especial de Formentor en un projecte d'urbanització per tal de facilitar la llicència d'obres de reforma de l'Hotel Formentor. L’oposició va demanar la supressió d’aquest punt, ja que requerien una reunió prèvia per tractar diversos temes tècnics i mediambientals. Però la no retirada de la modificació va provocar la presentació d’al·legacions per part dels partits de l’oposició. També el GOB se sumava a la protesta i considerava que l'ampliació de l'hotel Formentor era «absolutament rebutjable i legalment incorrecta», ja que «vulnera l'article 18 del POOT, que diu que no es pot incrementar l'edificabilitat de l'antic Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU)».

A més d’aquesta petició, s’hi sumava el Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que suspenia aquesta polèmica modificació del Pla General d'Ordenació Urbana. La decisió del tribunal responia a la denúncia d’un vei pollencí per la impactant construcció de Villa Cortina (l’Hotel de Formentor) i la falta de control de l'Ajuntament.

Per això el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença varen recórrer contra la suspensió del TSJIB, però la sentència que aquest dimecres ha emès el Tribunal Suprem posa punt i final a les aspiracions de dues institucions presidides, fins ara, pel Partit Popular

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.