Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents i el futur Govern cerquen fórmules per tombar la LOMQE

Els partits polítics han manifestat la seva total oposició a la LOMQE i han presentat diverses fórmules per paralitzar el projecte

706
Les diverses entitats educatives i partits polítics que s'han reunit aquest dijous. | Foto: Sílvia Portell

Després de quatre anys de Govern Bauzá on els docents no ha estat escoltats per l’executiu, el nou futur Govern, format per PSIB, Més i Podem, s’han reunit aquest dijous horabaixa amb el sector educatiu per presentar-los les seves propostes i consensuar totes les fórmules possibles per paralitzar la LOMQE o minimitzar els seus efectes, segons han explicat els participants.

 Els partits polítics han expressat la seva total oposició a aquest projecte educatiu i han presentat diverses fórmules per paralitzar-lo, han manifestat que aquest tema és urgent perquè ja s’està planificant el nou curs escolar 2015/2016 i volen que la LOMQE no hi sigui present. També han explicat que derogar aquest nou projecte del Govern espanyol és molt difícil però que estudien diverses vies, en l'àmbit jurídic o a través del Parlament de les Illes, per poder minimitzar els seus efectes.

Els representants de la comunitat educativa que han participat d’aquesta trobada han valorat positivament les intencions del futur Govern, sobretot per la intenció que han mostrat de donar-los veu. Entre les entitats que han participat a la reunió s’hi troben l’Assemblea de Docents i l’Assemblea de Docents desConcertats; els sindicats STEI, UGT, CCOO, UOB i Alternativa; l’assemblea Crida; la representació de mares i pares, la FAPA; l’assemblea de directors i l’assemblea d’inspectors i també han convidat al sector estudiantil entre altres entitats.

Per part de l’Assemblea de Docents desConcertats, Neus Canals i Joan Serra han valorat la trobada com un bon canvi de tarannà, «almenys en les formes, que s’agraeix molt després dels quatre darrers anys i esperem que no només sigui un canvi formal sinó també en contingut».

Cal recordar que el futur Govern de les Illes Balears ja va expressar que tenia la intenció de derogar el TIL i la Llei de Símbols si finalment governa.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.