Setmanari d'informació local - 138 anys

El conflicte entre MÉS i PSIB a Menorca fa perillar el suport dels ecosobiranistes a Armengol

El conflicte per tancar la presidència del Consell de Menorca fa perillar l’acord per investir a Francina Armengol com a presidenta del Govern.

763
Francina Armengol aquest dijous al Parlament. | Marc Ferrà

El conflicte per tancar la presidència del Consell de Menorca fa perillar l’acord per investir Francina Armengol com a presidenta del Govern. Aquest dijous MÉS per Menorca ha anunciat que no votarà la investidura d'Armengol com a presidenta del Govern, i passarà a l'oposició al Parlament, si Maite Salord, número 1 de la candidatura de la coalició d'esquerres, no és la nova presidenta del Consell insular menorquí. Per part del secretari general del PSOE de Menorca, Vicenç Tur, ha qualificat de «innegociable» la presidència del Consell insular per Susana Mora «com a número de la candidatura de les esquerres més votada».

El diputat de MÉS Manel Martí ha acusat el PSOE de «pretendre dinamitar» l'acord assolit per al govern del Consell menorquí i ha reclamat per a la presidència per Maite Salord, en considerar que «constitueix l'única garantia d'un govern a tres, plural i de canvi». Martí ha declarat que l'assemblea de MÉS per Menorca, va apostar per governs formats per PSOE, Podem i MÉS en totes les institucions perquè «dóna resposta al que van demanar els ciutadans el 24 de maig, un govern plural i de canvi».

El socialista Tur, per la seva part, ha recordat que el PSOE de Menorca ha respectat l'adjudicació de les alcaldies de Maó, Ciutadella i Sant Lluís a favor d'Ara Maó, PSM-MÉS per Menorca i Volem Sant Lluís, respectivament. «Cal reivindicar l'autonomia política de Menorca, que sempre ha reclamat MÉS, i per tant no entrarem en cap joc de repartiment de cromos», ha dit el líder insular dels socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.