Setmanari d'informació local - 138 anys

FAPA: «La implantació de la LOMQE no obliga els centres a canviar els llibres de text»

La federació fa una crida a la responsabilitat en la reutilització dels llibres el curs 2015-2016

894

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) ha emès avui dilluns un comunicat en el qual assegura que «la implantació de la LOMQE no obliga els centres a canviar els llibres de text». A més, des de la federació consideren que les declaracions d'algunes editorials, que diuen que no es tornaran a editar els llibres actuals, «no es basen en cap impediment normatiu, sinó en altres interessos que podem entendre però que no compartim».

La FAPA afirma també que els llibres de text actuals, entesos com un suport didàctic per als professors, són, de manera general, «perfectament vàlids per impartir els nous currículums».

Des de la federació demanen als centres educatius que el curs que ve «se segueixin utilitzant els mateixos llibres, excepte en els casos en què pedagògicament n'estigui justificat el canvi». També demanen a les editorials «que atenguin les necessitats dels centres i, si escau, es continuïn editant els llibres de versions anteriors per a facilitar la tasca a aquells centres que ho demanin».

Per últim insten la Conselleria d’Educació que vetlli «per l’ús racional dels llibres de text, impedint-ne la substitució no justificada, amb el perjudici econòmic i de sostenibilitat que implica, com també que fomenti l’ús d'altres tipus de materials didàctics reutilitzables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.