Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB neteja l’antic camí d’Ariany

930
Voluntaris del GOB han organitzat aquest dissabte una jornada de neteja de l’antic camí de carro d'Ariany | GOB

Voluntaris del GOB, conjuntament amb l’Ajuntament han organitzat aquest dissabte una jornada de neteja de l’antic camí de carro d'Ariany, ubicat al terme municipal de Lloret. L’acció de neteja es troba emmarcada dins el projecte Leader i té un caràcter reivindicatiu i col·laborador.

El GOB ha assegurat que s’ha aprofitat la jornada de voluntariat per reivindicar la necessitat d’un compromís de totes les institucions per garantir el pas dels camins públics, fent una recuperació en tots aquells que presentin dificultats de pas i valorar el nostre llegat històric, mitjançat itineraris culturals, naturalístics, etc.

El camí Vell d'Ariany
El GOB ha explicat que l’antic camí de carro d’Ariany va ser un eix vertebrador de les transaccions comercials, entre les zones Sud de L’illa i el Mercat de Sineu. El mercat de Sineu és el més antic de la nostra illa i fou instaurat a l’any 1306. Conta per tant, amb una llarga història i era el nucli de les relacions econòmiques i d’intercanvis entre els pagesos de les nostres illes.

El camí Vell d’Ariany, és un camí catalogat dins el l’inventariï de Camins del Consell de Mallorca i també dins el Catàleg de Patrimoni històric, arquitectònic i paisatgístic del Municipi de Lloret de Vistalegre aprovat el 2010. És un camí de propietat pública i compta amb un grau de protecció integral.

«La situació d'aquest camí posa en evidència la situació en que es troben molts camins antics que han quedat en desús com a conseqüència de la terciarització de la nostra economia. Els canvis d'usos del sòl, els canvis continus de les propietats, la manca d'informació sistematitzada sobre la xarxa de camins, els conflictes de titularitat i la manca sensibilització del reconeixement del seu valor cultural, històric, patrimonial i territorial, són alguns del motius pels quals es va perdent aquest patrimoni públic», ha assegurat l’entitat ecologista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.