Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern qualifica d’ «agressió» el recurs inconstitucional sobre la llei de comerç

971
El Conseller Negueruela i la dir. Gral. Pilar Sansó. | CAIB

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha qualificat aquest dissabte de «agressió injustificada» per part del Govern de Rajoy l'anunci de recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de comerç balear, acordat divendres en el Consell de Ministres.

Segons ha explicat el conseller, acompanyat de la directora general de Comerç, María Pilar Sansó, això suposa una «greu inseguretat jurídica» perquè suspenent determinats articles «podem trobar-nos amb sol•licituds de grans superfícies en qualsevol de les nostres illes» que «posin en perill l'equilibri territorial i mediambiental».

«Qualsevol que conegui les nostres illes no pot entendre que el Govern central hagi anunciat un recurs contra una llei que busca garantir l'equilibri, que es veurà summament perjudicat», ha dit Negueruela.

«No sabem si és que Rajoy no ha vingut aquí a estiuejar i no coneix la nostra terra, però nosaltres sí i no entenem aquest recurs», ha insistit.

750 metres quadrats

Un dels punts més discutits és el de l'autorització autonòmica per a la implantació o ampliació de grans establiments comercials. Mentre que la llei balear defineix els grans establiments com aquells amb superfície útil per a l'exposició i la venda superior a 700 metres quadrats a Mallorca, 400 metres quadrats a Menorca i Eivissa i 300 metres quadrats a Formentera, l'estatal estableix que els que estiguin per sota dels 750 metres quadrats no poden ser sotmesos a un règim d'autorització.

Per això, la directora general ha insistit en el perill que suposa la suspensió de l'article a causa de la grandària de les illes, ja que segons la llei estatal totes rebran el mateix tractament.

«Això implica un impacte brutal per la dimensió de les illes», ha argumentat Sansó, qui ha subratllat que l'autorització per atorgar les llicències «era un mecanisme de protecció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.