Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrufat: «Les CUP treballem per construir, des de baix, els Països Catalans»

976
Un centenar i mig de persones han assistit aquest dissabte horabaixa a l'acte celebrat al passeig del Born del Molinar. | CUP

La Candidatura d’Unitat Popular es presenta a Palma. Un centenar i mig de persones han assistit aquest dissabte horabaixa a l'acte celebrat al passeig del Born del Molinar, en el qual hi ha intervingut el diputat català Quin Arrufat.

L'acte començava poc després de les sis amb activitats infantils i un concert a càrrec del cantautor Tomeu Quetglas i del grup Jansky. Tot seguit ha estat el torn dels parlaments.

La primera intervenció ha estat a càrrec de Tonina Mercadal, de Memòria de Mallorca. Mercadal ha recordat la lluita que de l'associació s'ha dut a terme en la recuperació de la memòria històrica i tota la feina que encara queda per fer.

Després de Mercadal ha estat el torn de Pedro Martínez, de la plataforma Salvem el Molinar. Martínez ha assegurat que no desistiran en la lluita per evitar l'ampliació del port ni per mantenir la idiosincràsia del barri.

Per part de la CUP Palma hi ha intervingut Carolina Ares, la qual ha començat el seu discurs fent referència a l'esperit de les cinc roges del molinar, «exemple de la lluita feminista i obrera, de la qual ens considerem hereves», ha assegurat Ares.

A la segona part de la seva intervenció ha fet una crítica a les imposicions del Govern Bauzá, però també ha volgut advertir que «malgrat que s'hagi iniciat una nova etapa política, des de la CUP Palma vetllarem perquè no es repeteixin casos com el de can Bibiloni, perquè d'una vegada per totes desapareguin els monuments feixistes de ca nostra o per altres tantes causes que no són justes».

La portaveu també s'ha mostrat crítica amb els nomenaments de la nova directora general de turisme, Pilar Carbonell, la nova gerent d'Emaya, Imma Mayol i contra el conseller d'Educació Martí X.March per «desprestigiar alegrement l'Assemblea de Docents, tot un exemple de dignitat i de lluita».

Ares ha acabat la seva intervenció assegurant que la CUP Palma «no neix per reformar, ni per pactar ni per negociar, neix amb l'esperit d'un canvi mogut per la força de la Unitat Popular. Venim d'una llarga tradició de desobediència i no pensem abandonar-la».

Arrufat
La darrera intervenció de l'acte ha estat a càrrec del diputat de la CUP-AE al Parlament del Principat, Quim Arrufat. Arrufat ha mostrat la satisfacció per veure néixer la primera CUP de Mallorca.

Arrufat ha parlat de l'origen municipalista de les Candidatures d'Unitat Popular, que neix de les bases i del carrer. «Les CUP treballem per construir, des de baix, els Països Catalans», ha assegurat Arrufat, que «l'objectiu últim és la victòria de la gent sobre els mercats i sobre l'estat espanyol i per tant la CUP té com a màximes la sobirania del poble català, la democràcia i el socialisme per a les classes populars».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.