Setmanari d'informació local - 138 anys

La manca d'acord obliga a ajornar el nomenament de la nova direcció d'IB3

988

El Parlament balear ha ajornat avui el nomenament del nou director general i els membres del Consell de Direcció d'IB3 Televisió i Ràdio per falta d'acord entre els partits del Govern i l'oposició.

El ple extraordinari de la Cambra balear celebrat avui no ha arribat a votar aquest assumpte que estava a l'ordre del dia, després que totes formacions polítiques hagin acordat per assentiment que fos retirat el principal punt de la reunió parlamentària.

Per tant, els partits que donen suport a la gestió del Govern balear (PSIB, MÉS i Podem) hauran d'aconseguir en els pròxims mesos un pacte amb, almenys, el PP, el principal partit de l'oposició per desbloquejar la situació.

Perquè el Parlament aprovi aquest nomenament cal una majoria de dos terços (40 diputats d'un total de 59). Si no fos possible, d'aquí a sis mesos la Cambra legislativa podrà aprovar aquesta designació amb els vots de la majoria absoluta de diputats (30 diputats).

Per part del PP, la seva portaveu al Parlament, Marga Prohens, s'ha queixat que el seu grup ha conegut «només» fa uns dies el nom dels quatre professionals que proposaven els partits del Govern: Joan Marí, Xesca Vidal, Pere Bagur i Antoni Sintas, per la qual cosa no ha pogut analitzar la seva trajectòria professional per falta d'informació.

«No volem fer una batalla política d'IB3», ha assegurat Prohens, que ha lamentat també que el seu partit desconegui els noms dels membres del Consell de Direcció, així com dels càrrecs intermedis que plantegen els partits del Govern.

La portaveu socialista, Pilar Costa, ha manifestat que després de no arribar-se avui a un acord, la prioritat en els pròxims mesos és parlar i consensuar un nou model per a IB3.

«Ja no podem quedar-nos en parlar de noms, sinó d'una cosa que és encara més important: quin model de televisió i ràdio volem», ha mantingut Costa, que també s'ha mostrat partidària de modificar la llei que regeix l'actual funcionament de l'ens públic.

Per part de Podem, el seu secretari general a Balears, Alberto Jarabo, ha apostat també per debatre en els pròxims sis mesos sobre el nou model de l'IB3, arribar a un «mínim d'acord» sobre el mateix i triar com més aviat al seu màxim responsable, el que suposaria una modificació de la llei.

L'objectiu final és "consolidar" un nou model de televisió i ràdio autonòmiques que estigui vigent en les pròximes legislatures, ha apostat Jarabo, que ha defensat que s'ha d'impulsar un nou model d'ens que «aporti continguts, rescat d'audiències i que entri plenament en el segle XXI en l'àmbit tecnològic».

Jarabao ha negat amb rotunditat que ell vulgui formar part de la direcció d'IB3, com ha advertit el PP, però sí que ha subratllat que coneix perfectament el sector per la seva trajectòria professional, la qual cosa l'ajudarà en aquest debat.

El portaveu del PI, Jaume Font, ha dit que és «increïble» que quan els partits «s'acomoden a cobrar cada mes, s'obliden de les seves promeses de canvi, de diàleg i de consens».

Font ha requerit que es negociï un «mínim d'acord» amb tots els partits, també amb els minoritaris, per fer possible el nomenament de la direcció d'IB3. L'objectiu final és facilitar la feina als seus professionals, ha defensat.

El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha apostat per la via del consens i el diàleg, uns principis en què es mantenen els partits que donen suport a la gestió de l'executiu autonòmic.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha exigit «consens» i «poder participar» en la decisió final sobre els nomenaments en l'ens públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.