Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol explica a FelipVI les intencions d’obrir Marivent al públic

Armengol ha explicat que el Monarca li ha confirmat la seva presència a Mallorca «a finals de la setmana vinent»

1015
Imatge de la trobada entre Armengol i FelipVI. | E.P.

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha explicat avui a Felip VI a la Zarzuela el pacte del PSIB-PSOE, Podem i MÉS per obrir al públic part dels jardins del Palau de Marivent i ha precisat que el seu Govern enviarà una proposta concreta a la Casa del Rei perquè l'estudiï.

Després d'una reunió amb el Rei, que ha durat una hora i vint minuts, Armengol ha explicat que el Monarca li ha confirmat la seva presència a Mallorca «a finals de la setmana vinent» per passar la seva estada habitual estiuenca a l'illa, cosa que la presidenta balear ha valorat, abans de recalcar: «Per a nosaltres, que la Casa Reial estigui allà sempre ens ha estat d'interès».

Durant l'audiència, Armengol ha exposat a Felip com «l'acord de governabilitat» aconseguit pel seu partit, el PSIB-PSOE, amb Podem i la coalició eco nacionalista MÉS inclou la possibilitat de «buscar fórmules» per obrir al públic «part dels jardins de Marivent», la residència de la Família Reial a l'illa.

Ara, el Govern balear ha de «estudiar jurídicament» com convertir aquesta «decisió política» en una «proposta concreta», que al seu torn traslladarà a la Casa del Rei perquè l'estudiï «i, a partir d'aquí es pugui abordar «les possibilitats de com i quan es podria fer».

El pacte assolit per les tres forces polítiques balears preveu sol·licitar a l'Estat l'obertura al públic dels jardins i espais públics de Marivent nou o deu mesos a l'any, en els moments de l'any en què no estigui allotjat cap membre de la Família Reial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.