Setmanari d'informació local - 138 anys

Manacor homenatja els afussellats de Porreres

1117
Dissabte horabaixa va tenir lloc l'homenatge als republicans porrerencs assassinats durant la guerra civil. Va ser un acte organitzat per l'Assemblea Popular de Porreres per tal de recordar els fets succeïts el 15 d'agost de 1936. Aquell dia una quinzena de persones d'aquesta vila foren conduïts a Manacor on foren afusellats i cremats al camí del cementeri vell. L'acte va tenir lloc al pati de Cals Hermanos, a Porreres, indret que fou presó provisional per als republicans.
Hi varen assistir una vuitantena de persones entre els quals alguns familiars de les víctimes.
L'homenatge ha estat conduit per Tià Lliteres, membre de l'Assemblea, qui va agrair la presència de la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el batle funcions de Palma, Antoni Noguera, i especialment el batle de Manacor, Miquel Oliver, que va ser aplaudit pel públic.
També va intervenir l'historiador local i membre de Memòria de Mallorca, Bartomeu Garí, i el col·lectiu 'Sang de la terra' que va interpretar una cançó amb lletra de Salvador Espriu. Després es va guardadr un minut de silenci i es va obrir un torn d'intervencions.
Miquel Oliver va manifestar que «com a batle de Manacor, no podia deixar de venir a aquest acte de dignitat» i va incidir en què, «des de l'Ajuntament es farà feina en tot allò que tengui a veure amb la recuperació de la memòria del nostre poble ja que, per poder avançar plegats, cal no oblidar els errors i així no tornar-los a cometre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.