Setmanari d'informació local - 138 anys

March promet oposicions a educació de més de 400 places el 2017 i 2019

1150

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha promès aquest dimecres la convocatòria d'oposicions a nivell de primària i secundària en els anys 2017 i 2019, de més de 400 places cadascuna amb l'objectiu de «recuperar allò perdut en educació».

Aquestes són dues de les mesures incloses en un document que cerca, a més de recuperar els drets perduts en educació, «posar les bases d'un sistema estable, donar resposta a les reivindicacions de la comunitat educativa i millorar de forma clara el nostre sistema educatiu».

El conseller no ha detallat quina xifra de places s'oferiran, si bé ha assenyalat que, a causa de la taxa de reposició, «400 persones seria el mínim, però no ens conformam». «Han de ser moltes més», ha afegit en relació a les convocatòries d'oposicions abans de destacar que han passat sis anys sense que s'hagin convocat oposicions a les Balears. En qualsevol cas, ha afegit que és un tema que s'ha de negociar.

El document amb totes les mesures es presentarà aquest dijous a les 16.00 hores als comitès de vaga, si bé el conseller ha matisat que aquestes iniciatives es duran a terme amb independència de si la vaga es manté perquè «és el nostre compromís polític recuperar allò perdut».

March ha assenyalat que aquest text representa un «punt de partida» i ha explicat que les convocatòries d'oposicions cerquen disminuir l'alt percentatge d'interins que té la comunitat, actualment del 25%, perquè aquest s'aproximi al 10%, una xifra que la Conselleria veu «adequada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.