Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA demana a Cort mantenir el monument de la Feixina

1162
Monument de la Feixina en una imatge d'arxiu. | M.F.

L’entitat proteccionista ARCA ha emès aquest dilluns un comunicat en el qual manifesta la seva intenció de demanar a l’Ajuntament de Palma que es mantingui l’actual monument de la Feixina. En el mateix comunicat expressen la seva intenció de proposar a Cort «que en lloc de destruir Patrimoni, se’n creï de nou per fer un homenatge a les persones que defensaren la legalitat i les llibertats durant la guerra Civil i durant la dictadura franquista».

Des de l’entitat asseguren que «el monument a les víctimes de l’enfonsament del Baleares', va ser impulsat per un diari local i molta gent va aportar doblers». I hi afegeixen «és evident que l'oiosa dictadura franquista degué aprofitar el fet per posar-se medalles i fer-se la foto de la inauguració, no obstant no podem ignorar que allistats a l’exèrcit franquista i per obligació enrolats al vaixell hi havia molt de joves mallorquins que en foren víctimes d’aquest enfonsament».

Per últim l’entitat critica «que els mateixos partits polítics que quan governava Aina Calvo, varen acordar conservar in-situ el monument, tot i que despullant-lo de tota inscripció o ornament laudatori, ara, pretenguin destruir-lo o desmuntar-lo, que ve a ser el mateix». Asseguren que els «resulta del tot incomprensible que essent la regidora de Cultura, Nanda Ramón, reconeguda dirigent del PSM, s’instal·lessin uns rètols en ferro i en diversos idiomes recordant el motiu original del monument i advocant contra les guerres, i que ara, els representants del seu mateix partit parlin de destruir-lo o desmuntar-lo, que ve a ser el mateix».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.