Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Els clústers de les Balears adverteixen de l'alarmant caiguda de la renda per càpita

1165

IBClusters és una associació estratègica sense ànim de lucre de recent creació que aglutina els clústers de les Illes Balears, la Cambra de Comerç de Mallorca i la Universitat dels Illes Balears (UIB). Representants de l'associació es varen reunir aquest dimarts 1 de setembre amb el Vicepresident del Govern, Biel Barceló i el director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons.

Jaume Montserrat, president de IBClusters i de Turistec, ha posat èmfasi en l'alarmant caiguda de la renda per càpita balear en els darrers deu anys «que només es podrà revertir amb un plantejament estructural per part del Govern que millori el posicionament internacional de l'arxipèlag a través de palanques claus que donin impuls a la productivitat i la competitivitat per a la transformació econòmica». En aquest context, German Traver, president del clúster audiovisual, ha demanat al Govern, «tornar a la normalitat, recuperar dins de l'Administració unitats i actius específicament dedicats a la política de clústers i que es van perdre en l'anterior legislatura».

De la seva banda, Biel Barceló ha exposat que «una de les prioritats que es desprenen dels acords de govern és la posada en marxa de polítiques de reforç de la competitivitat basades en la potenciació de la innovació i la investigació», i que serà necessari comptar amb els clústers presents a les Balears per a la comprensió dels desafiaments estratègics de les empreses i l'execució d'actuacions que permetin al nostre teixit industrial adaptar-se a les noves maneres de competir.

El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, ha assegurat que ja treballa en ferm en l'anàlisi de la realitat competitiva d'altres clústers del món per poder generar un disseny sòlid de les polítiques de competitivitat i de foment de la internacionalització. En aquest punt, ha recalcat que la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic, la Direcció General de Fons Europeus i una major presència a Brussel·les del Centre Balears Europa seran eines decisives.

L'objectiu primordial d'IBClusters és fomentar la col·laboració entre empreses, institucions i agents públics i privats per donar respostes conjuntes a reptes estratègics que sumin competitivitat a Balears. A la reunió també hi han participat: Tolo Gomila, president de la comissió d'Innovació de la Cambra de Comerç; Joan Perelló, president del clúster de Biotecnologia (BIOIB); Miguel Payeras, director del clúster de turisme Balears; Joan Puig Cantanyer, president del clúster d'Indústries Quimicas (CLIQIB); Iñaki Minino, president del clúster Idimar; Jordi Llabrés, vicerector d'Innovació de la UIB, i Silvia Delgado, portaveu de IBClusters.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris