Setmanari d'informació local - 138 anys

Els partits que donen suport al Govern presenten una proposició de llei contra la LGTBI fòbia

1211
Els partits que donen suport al Govern presenten una proposició de llei contra la LGTBI fòbia | MÉS per Mallorca

Els partits que donen suport al Govern han presentat avui la Proposició de llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per a eradicar la LGTBI fòbia. La proposició de llei, que anirà signada per PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i la diputada de Gent per Formentera, ha estat registrada aquest dijous per iniciar la seva tramitació parlamentària. Cal recordar que durant la legislatura passada els grups parlamentaris PSIB i MÉS ja van presentar conjuntament aquesta iniciativa, i no va ser tramitada.

La voluntat dels grups parlamentaris proposants és que la iniciativa compti també amb el suport de la resta de grups parlamentaris, PP, PI i Ciutadans. En aquest sentit val la pena posar de manifest que a Catalunya, una de les lleis amb les quals s'han inspirat els grups de les Illes Balears, va obtenir un suport molt majoritari. La iniciativa catalana, aprovada l'any 2014, pionera a l'estat espanyol i primera a tot el món que preveia sancions contra les discriminacions, va rebre el vot favorable de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP.

També és molt important posar de manifest que el text proposat com a llei contra la LGTBI fòbia va ser elaborat conjuntament pels grups d'esquerres i Ben Amics, principal entitat que lluita a favor dels drets del col·lectiu.

El text legal diu que té l'objectiu de garantir els drets d'aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar-los la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social. Entre altres punts, protegeix la integritat, la dignitat i la llibertat d'aquestes persones; crea el consell de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals de les Illes Balears com a òrgan consultiu de les administracions, un òrgan per coordinar l'execució de les polítiques adreçades al col·lectiu, i un servei d'atenció integral per respondre a situacions de violència i discriminació.També potencia les polítiques de lluita contra la discriminació a les escoles regulant, entre d'altres, que els materials escolars tinguin en compte les diverses orientacions sexuals.

La llei aborda el règim de sancions i estableix el gir de la càrrega de prova com a element de garantia en les denúncies que es puguin fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.