Setmanari d'informació local - 138 anys

EU reclama més ajudes a les famílies per al material escolar

1237

Esquerra Unida (EU) assegura que «la 'sortida' de la crisi econòmica, amb salaris de misèria per a moltes de les persones que aconsegueixen trobar un lloc de feina, fa que cada vegada siguin més les que necessiten ajudes per a material escolar».

En només tres anys, s’ha duplicat el nombre de famílies que sol·liciten aquestes ajudes que, a Palma, ja afecta 600 menors en edat escolar. Segons EU, «molt probablement, el nombre de famílies que no arriben amb els seus ingressos a cobrir les despeses d’escolarització és superior i es cobreixen amb el suport dels parents o renunciant a fer-ne unes altres de molt necessàries».

EU creu que s’han de fer passes «per avançar cap a una gratuïtat real i que, mentre això no sigui possible, s’han d’adoptar totes les mesures necessàries per alleujar la càrrega que suposa l’escolarització dels seus fills per a les famílies més modestes».

Per aquest motiu, EU reclama un augment de les ajudes per a material escolar i una tramitació «més àgil» per part de les administracions, així com el suport als projectes d’intercanvi de llibres de text. Tot això,« amb col·laboració amb les associacions de pares i mares, que són qui coneix millor la problemàtica de les famílies que tenen dificultats per a escolaritzar els seus fills».

Al mateix temps, EU reclama dels centres escolars que siguin sensibles davant les dificultats d’una part dels estudiants i de les seves famílies i no demanin que hagin d’aportar més que el material escolar estrictament necessari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.