Setmanari d'informació local - 138 anys

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma demana la retirada immediata del monument de sa Feixina

1260

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma, demana a l’Ajuntament que compleixi el punt 16 dels acords de l’equip de govern subscrits pels partits polítics (PSOE-MES-Som Palma), on és preveu el desmuntatge i la retirada del monument del parc de sa Feixina i que l'ubiqui al museu militar de Sant Carles «al més aviat possible».

Els veïnats al·leguen que no suposaria cap despesa per a l'Ajuntament de Palma i recorden que el compliment de l’acord «no faria res més que posar en vigor la voluntat dels ciutadans que en les passades eleccions varen votar els partits polítics que avui conformen la majoria de l’Ajuntament de la nostra ciutat».

Puntualitzen que el monument de sa Feixina ser inaugurat l’any 1947 «en homenatge exclusiu als voluntaris franquistes morts en l’enfonsament del creuer de guerra Baleares (1938)» i que «l’acte d'inauguració va ser presidit pel general Franco, cap de l’Estat d’un govern militar i antidemocràtic». Per a la federació, això és un argument més que suficient per rebutjar totalment el monument.

També recorden que el monument és una construcció no catalogada i que, per tant, «no té cap tipus de protecció, ni per part de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Palma, ni per part de Patrimoni del Consell, ni per part del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears». 

Així mateix, defensen que la retirada permetria recuperar el parc de sa Feixina tal com va ser concebut originalment (1935), «pel nostre insigne arquitecte, Guillem Forteza», un gran espai totalment horitzontal, que unia la mar amb l’edifici de l’escola Jaume I. I recorden que l’any 1940, Forteza escrivia: «Qualsevol construcció vertical dins l’espai del parc desvirtuaria tot l'urbanisme de la part occidental de la ciutat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.