Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern insisteix en la necessitat d'implantar l'impost turístic

1267

El Govern ha destacat aquest dijous la necessitat d'implantar l'impost turístic i ha anunciat que reinvertirà els fons recaptats en millorar les zones turístiques, preservar el medi ambient, recuperar el patrimoni històric i cultural i per innovació.

Així ho ha destacat el vicepresident del Govern, Biel Barceló, que ha comparegut davant la Comissió de Turisme del Parlament per presentar el programa d'actuació de la Conselleria en matèria de turisme, i ha declarat que aposta «decididament per un turisme sostenible i de qualitat com a palanca de progrés d'un país modern, just i innovador».

Així, ha remarcat la «necessitat d'implantar el nou impost turístic» per després reinvertir aquests fons en la millora del producte turístic. Així mateix, ha expressat que «l'impost turístic parteix de la idea que els visitants col·laborin en el manteniment de les infraestructures» de les illes. «És una filosofia que s'ha estès a Europa», ha afegit.

Així mateix, Barceló ha assenyalat alguns problemes de l'economia de les Illes Balears, com «l'excessiva dependència global del turisme de masses i els efectes negatius derivats de la congestió i la saturació», o el fet que «els beneficis de l'activitat econòmica queden en poques mans, i no es genera una prosperitat compartida».

Davant aquesta situació, el vicepresident s'ha marcat com a objectiu redefinir el model econòmic en general i el turístic en particular, per poder materialitzar un projecte estratègic, orientat a convertir «les Balears, com a illes europees sostenibles».

«L'objectiu central d'aquest Govern és aconseguir que les Illes Balears siguin sostenibles des del punt de vista mediambiental, econòmic i social», ha remarcat Barceló.

El vicepresident també proposa allargar la temporada i millorar la qualitat del producte turístic com a principals objectius en matèria turística. «L'actual Govern està absolutament compromès en la tasca de millorar la qualitat del nostre producte turístic», i en aquest sentit ha mostrat la seva voluntat de «situar Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera com les millors destinacions turístiques d'Europa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.