Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern engegarà enguany el Pla de lloguer social d'habitatge

1284
Barceló i Armengol durant la seva compareixença. | CAIB

El Govern engegarà enguany el Pla de lloguer social d'habitatge, segons ha anunciat aquest dissabte la presidenta, Francina Armengol, acompanyada del vicepresident de l'Executiu, Biel Barceló.

Amb motiu de la primera trobada del 'Govern del Canvi' en el Santuari de Gràcia, Armengol, ha afirmat que fa 80 dies de «diàleg i de decisions fermes per retornar drets als ciutadans». A més, ha destacat la nova agenda social que l'Executiu ha llançat «des del minut 1» per defensar un model de societat més just i integrador, que «protegeixi els drets de tota la població».

En aquest sentit, ha informat de les mesures que s'impulsaran al llarg de 2015 i 2016 per garantir una nova agenda social per a Balears, uns millors serveis públics per a la ciutadania, una economia més competitiva i un model de finançament més just. Segons Armengol, les mesures que impulsarà l'Executiu són de «rescat de la ciutadania, de retorn dels drets perduts».

Així, la presidenta ha anunciat que, abans que acabi l'any, i en l'eix d'actuació de rescat de la ciutadania, l'Executiu engegarà un Pla de lloguer social per garantir l'accés a l'habitatge d'aquelles persones sense recursos. Per 2016, ha recordat, s'impulsarà una renda social «per a les persones que no tenen res» i una Llei d'Habitatge «per lluitar contra els desnonaments».

Serveis Fonamentals

Per la seva banda, el vicepresident Biel Barceló ha recordat que l'Executiu té un deute provocat per una mala gestió de 9.000 milions d'euros; i un desequilibri financer amb l'Estat (la balança fiscal) d'1.300 milions d'euros. Davant aquesta situació, Barceló ha destacat que el Govern «no retallarà en serveis fonamentals per als ciutadans» i que «serem molt estrictes amb Madrid per revertir aquesta situació».

Barceló ha recordat que l'Executiu reivindica al Govern central un nou sistema de finançament i un Règim Especial per a Balears que garanteixi un finançament just. D'altra banda, ha destacat l'augment dels Fons Europeus en un 55%, una xifra que permetrà l'electrificació del tren, a més d'augmentar els recursos destinats a les pimes, en Innovació, Educació, Eficiència energètica i energies renovables, entre uns altres.

L'Executiu, ha dit, té «uns objectius molt clars» i treballa «des del diàleg, el consens i la lleialtat institucional». La presidenta ha anunciat també, d'entre les mesures de rescat a la ciutadania, accions d'emergència social com l'increment de les beques menjador per arribar a més famílies i l'eliminació del copagament sanitari. Armengol ha assenyalat també que abans que acabi l'any els centres de salut obriran a les tardes.

En matèria educativa, es durà a terme un Pla de rehabilitació dels centres educatius de les Illes, dels quals ja s'està fent una diagnosi.

Clàusules socials

Armengol i Barceló han destacat també l'impuls d'una política laboral amb un Pla de xoc contra la precarietat i un Pla de xoc per fomentar el treball dels majors de 45 anys. En aquest sentit han avançat que al llarg de 2016 s'incorporaran clàusules socials a tots aquells contractes d'empreses amb l'administració.

En matèria de Territori, l'Executiu ha anunciat la redacció d'una Llei de mesures urgents en matèria territorial. A més, la creació d'una Oficina anticorrupció i un Pla de xoc contra el frau fiscal són també altres objectius prioritaris que s'executaran abans que finalitzi 2016.

En relació a la ràdio i la televisió pública de IB3, Armengol ha anunciat un nou model audiovisual abans que acabi l'any, que sigui garantia de servei públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.