Setmanari d'informació local - 138 anys

Ximo Puig denuncia davant el Constitucional la ‘discriminació’ del País Valencià

1490

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional contra els Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany per denunciar la «discriminació» que pateix el País Valencià en referència al finançament arribat des de Madrid.

Pèrdues de milions d’euros pel País Valencià i les Balears

Els motius que han servit a Puig com a argumentari s’originen, primerament, en l’aplicació, des de l’any 2009, del conegut com a Fons de Suficiència Global, creat per a garantir els serveis bàsics i que en el cas del País Valencià suposarà en 2016 una pèrdua de 1.329 milions d’euros. En el cas de les Balears, aquest fon també suposarà una pèrdua de 647 milions d’euros durant el 2016.

El segon punt del recurs es refereix al fet que els darrers tres anys no s’ha fet la renovació del finançament autonòmic que havia d’haver arribat l’1 de gener de 2014. Per aquest motiu, des de la Generalitat es demanda al Constitucional que anul·li la quantitat prevista en el pressupost d’ingressos de l’Estat pel que fa a l’aportació del País Valencià amb un import de 1.329 milions d’euros.

L’acció duta a terme per Ximo Puig s’afegeix a les contínues demandes arribades des del Principat i les Balears per tal de reclamar un finançament més just. Però, en aquest cas, el President de la Generalitat va més enllà i es converteix en el primer dirigent autonòmic que interposa un recurs davant l’òrgan de major rang jurídic de l’Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.