Setmanari d'informació local - 138 anys

Els docents voten aquest dimecres i dijous la desconvocatòria de la vaga

1676

Els docents de les Balears votaran sobre la continuïtat de la vaga indefinida els propers dies 10 i 11 de febrer. Decidiran així si aquesta continua vigent o si es desconvoca.

Segons ha informat l'Assemblea de Docents, dos anys i mig després de la convocatòria de la vaga ara «ha arribat l'hora de sotmetre a votació la continuïtat de la convocatòria d'aquesta».

Els docents han remarcat «la importància que ha tingut aquesta convocatòria de vaga per a les reivindicacions i aspiracions» tant dels professors, com de la resta de la comunitat educativa. En aquest sentit, recorden diferents «petites victòries» com la caixa de resistència, «una de les majors mostres de solidaritat que es recorden» o les «exitoses marxes per l'educació».

Pel que fa al canvi de Govern, critiquen que la LOMQE s'implantés a secundària «segons el guió establert pel PP» o que fos necessari un nou anunci de vaga per «generar un nou procés negociador d'èxot».

«Arribats en aquest moment del conflicte educatiu, vistos els canvis de context respecte fa dos anys i mig, vist que algunes de les nostres reivindicacions ja s'han aconseguit i vist el cansament que genera un moviment tan fort durant tant de temps, en l'última assemblea es va plantejar la necessitat d'un canvi d'estratègia, que s'hauria de desenvolupar sense la vaga indefinida», expliquen els docents. Per això, els dies 10 i 11 es tornaran a instal·lar les urnes en els centres educatius per valorar la continuïtat o no continuïtat de la convocatòria de la vaga indefinida.

«Sigui quin sigui el resultat d'aquesta votació, el que aquesta experiència ens ha ensenyat és la força que podem tenir quan ens organitzam des de la base», conclouen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.