Setmanari d'informació local - 138 anys

La PAH Mallorca denuncia els bancs que «no donen una segona oportunitat»

La primera acció ha estat aquest dilluns 15 de febrer a l’oficina de Bankia del carrer d'Aragó de Palma

1796
Moment de l'acció a l'oficina de Bankia.
La Plataforma d’Afectades per les Hipoteques a Mallorca ha iniciat una nova campanya contra les entitats que no donen una segona oportunitat a les persones afectades per les hipoteques. La primera acció ha estat aquest dilluns 15 de febrer a l’oficina de Bankia del carrer d'Aragó de Palma.

Bankia va tancar l’exercici 2014 amb més de 1000 milions de benefici i repeteix el 2015 amb un resultat similar. Aquest és el resultat d’una injecció de capital de 23.500 milions d’Euros de diners públics, el rescat més gran fet a l'estat espanyol, sense cap contraprestació social a canvi. Un suport econòmic, dels fons públics de tota la ciutadania, per arreglar la malversació de fons i frau en la gestió dels exconsellers de Bankia imputats des de l’Audiència Nacional.

Segons la PAH Mallorca, «Tot i l’ajuda rebuda des de l’àmbit públic Bankia ha seguit una línia totalment oposada al Dret a l’Habitatge. Bankia és l’Entitat que més desnona, sent una de les entitats que més desnona arreu del territori espanyol».

«Bankia nega sistemàticament les dacions en pagament, reestructuracions de deute pel codi de bones pràctiques i els lloguers socials a les persones i famílies, fins i tot les tipificades com a dins el llindar d’exclusió pel 'Decret Guindos' de Bones Pràctiques» explica la Plataforma.

Enfront de l’enriquiment «abusiu, il·legítim, i mafiós de Bankia», la PAH Mallorca es mobilitza «en defensa de les persones afectades que han sofert els obstacles descrits».

La PAH continua la lluita per defensar la necessitat d’una alternativa habitacional real i efectiva. Per això ha començat «una mobilització contra les entitats que no ofereixen solucions, amb l’objectiu d’establir una línia de resolució dels casos en tres demandes: Aplicació del Codi de Bones Pràctiques amb reestructuració i quitances de capital a les persones que ho sol·licitin sense dilatar les negociacions. Dació en pagament amb condonació total del deute per a les persones que no tenguin opció a reestructurar la seva hipoteca. I lloguer social per les persones desnonades que no tenguin dret a la moratòria de desnonaments i a les persones que han entregat l’habitatge en una dació en pagament, i que l’import d’aquest lloguer no superi el 30% dels ingressos de la unitat familiar que hi viu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.