Setmanari d'informació local - 138 anys

«Els ulls s’aturen de créixer», un documental que plasmarà l’obra musical dels germans Serra

1816
El projecte de micromecenatge servirà per sufragar les despeses dels 3 o 4 mesos que està previst que duri el rodatge del documental. | Miquel Serra

«Els ulls s’aturen de créixer», aquest és el nom del projecte documental i de micromecenatge engegat fa gairebé dues setmanes impulsat pel realitzador Javier García Lerín i que plasmarà la trajectòria artística del músic manacorí Miquel Serra i del seu germà Joan, al qual va perdre de manera prematura.

Aquest documental tracta de la relació entre dos germans a través de la música, tant quan estaven junts com quan van deixar d'estar-hi.

El mateix Miquel Serra explica com va sorgir la idea del documental: «En Javi Lerín ve sempre a filmar els inicis d'un nou disc nostre, allà a Favela, l'estudi on gravam habitualment. D'ençà que hi anam, com a Miquel Serra hem tret els discs Roses místiques i La felicitat dels animals, i posaria la mà al foc que, quan al febrer tornem cap allà pel treball següent, que encara no està titulat, el tendrem a l'aguait amb la càmera. Al principi, crec que ni ell sabia que en faria, d'aquelles imatges que anava guardant».

I segueix; «Jo el sondejava i no en treia el net. Hores i més hores de gravacions, no només al local, també en concerts, a ca nostra, en diferents indrets. Aquest material romangué temps sense muntar. Supòs que ell necessitava un motiu definitiu, qualque cosa més que l'evolució d'un grup de música pop de Mallorca. Supòs que cercava contar una història particular, original; trobar, sobretot, un relat que el copsàs personalment».

Aquest relat comparegué durant la gravació d'un disc petit, «El perfum dels vegetals», ideat com a CD de regal per a qui compràs l'edició en vinil de La felicitat

Com que es tractava d'un recull de cançons acústiques, «hi vaig incloure tres cançons del meu germà Joan, músic abans que jo. Aquestes ja havien vist un poc de llum al CD recopilatori que vaig preparar, anomenat Ses ones, enfocat com a objecte de record per als més propers. Aquell CD voltà uns dies per l'estudi, en Javi se l'endugué i la resta és el camí dret fins a aquestes línies».

El projecte de micromecenatge servirà per sufragar les despeses dels 3 o 4 mesos que està previst que duri el rodatge del documental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.