Setmanari d'informació local - 138 anys

S'estrena a Palma el documental 'Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa'

Aquest vespre de dijous a les 20.00 h el CineCiutat de Palma acollirà l'estrena del documental Economia col·lectiva. L’última revolució d’Europa.

La cinta aprofundeix en un fet històric recent i poc conegut: l’expropiació i la gestió obrera del 80 per cent de les indústries i serveis a Catalunya entre els anys 1936 i 1939. És una de les transformacions més radicals -d’arrel- i innovadores del segle XX. L’última revolució d’Europa.

El treball, que aprofundeix en les col·lectivitzacions del 1936 a Catalunya, ha rebut diversos guardons als Estats Units.

Estrenada el 2014 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la pel·lícula ha estat a la darrera Mostra de Cinema Català a Brussel·les i l'estiu passat es va projectar als Cinemes Girona de Barcelona i Foment Mataroní. Recentment també s’ha pogut veure al Lichtblick-Kino de Berlín. El treball ha rebut diversos guardons als Estats Units i actualment es pot veure en castellà, anglès i alemany.

Economia col·lectiva és fruit d’un any i mig de treball i compta amb 13 entrevistes a testimonis i experts de d’aquest període com Antoni Castells, Miquel Izard, Francesc Cabana, Pelai Pagès, Joan Ullés o Eudald Vila. Al llarg dels seus 66 minuts, el documental mostra imatges, fotografies i documents de l’època procedents de més de 10 arxius, entre els quals hi ha la Fundació d’Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo, l’Ateneu Enciclopèdic Popular, l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià o l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El treball ha estat parcialment finançat a través del micromecentage, en concret a través de la plataforma Verkami.

Aproximadament unes 200 persones van fer petites aportacions que han estat de gran importància per poder desenvolupar el projecte. Entre les entitats col·laboradores, hi ha el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació Palau o la CNT, que ha cedit moltes de les imatges que es mostren al documental.

El documental es podrà veure per primera vegada a Palma en pantalla gran i amb la presència de la directora, Eulàlia Comas. La projecció, l’ha organitzada la CNT de Palma, que també és mecenes del treball.

Tràiler:

Premis rebuts:

- Amsterdam Film Festival – Best Documentary Film Editing 2014

- Accolade Global Film Competition – Award of Merit: documentary feature (09/2014)

- Oregon International Film Awards -2014 Oregon Film Awards – Platinum Awards

- Oregon Underground Film Festival – Best Documentary 2014

- Oregon Underground Film Festival – Best Director Documentary 2014

El cartell:

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.